Cani erkek arkadaşa ağırlaştırılmış müebbet!...

İstanbul Pendik'te 5 yıl önce öldürülüp cesedi parçalara ayrıldıktan sonra bir bavul içinde Kocaeli'nin Körfez ilçesinde denize atılan Tekirdağlı 17 yaşındaki 4 aylık hamile Dilek Avcı cinayetiyle ilgili son duruşma Anadolu Adalet Sarayı 4. Ağır Ceza Mahk

Cani erkek arkadaşa ağırlaştırılmış müebbet!...

İstanbul Pendik'te 5 yıl önce öldürülüp cesedi parçalara ayrıldıktan sonra bir bavul içinde Kocaeli'nin Körfez ilçesinde denize atılan Tekirdağlı 17 yaşındaki 4 aylık hamile Dilek Avcı cinayetiyle ilgili son duruşma Anadolu Adalet Sarayı 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı.

Son duruşmaya ‘tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme' suçlamasıyla müebbet hapsi istenen tutuklu sanık Hüseyin Kemal Kenar ile tutuksuz sanıklar zanlının eşi Selda Kenar ve avukatları katıldı. Kenar, polisteki ifadesinin aksine son mahkemede de Dilek Avcı'yı kendisinin öldürmediğini iddia etti.Duruşmada savunmasını yapan Avcı'nın eski sevgilisi tutuklu sanık Hüseyin Kemal Kenar, “Dilek Avcı ile geçmişte ilişkilerimiz olmuştu. Dilek, Gökhan denen birinden hamile kalmıştı ve çocuğu aldırmak istediğini söylemişti. ‘Eski günlerin hatırına beni, ailemden uzaklaştır, otogara götür' deyince onu Tekirdağ'daki evinden aldım. Esenler otogarına götürdüm. Otogarda telefon ile biriyle görüştü ve bana, Gökhan isimli kişi ile görüşeceğini söylemişti. Ancak bu kişi kendisini kabul etmedi. Bende kalma zorunluluğu doğdu ve o tarihte işyerim Tuzla'da olduğundan, isteği üzerine evime geçici olarak götürdüm. 5 gün kadar evimde kaldık" dedi.

Dilek Avcı'nın telefon mesajlarından kendisini aldattığını öğrenince evinden ailesine gönderdiğini belirten Kenar, “6 ay polis tarafından takip ediliyor ve sorgulanıyordum. En son annem de gözaltına alındı. Daha sonra olayın aydınlanabileceğini düşünerek Dilek'i boğarak öldürdüğümü söyledim. Ancak Dilek Avcı'yı ben öldürmedim" dedi.

Mahkeme zanlıyı ‘tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme' suçlamasıyla bir kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Zanlı duruşmasının ardından tutuklu bulunduğu Tekirdağ T Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Kocaeli'nde yaklaşık 5 yıl önce parçalara ayrıldıktan sonra bir bavul içinde denize atılan faili meçhul cinayete kurban giden kişinin, o tarihte 17 yaşında olan Dilek Avcı olduğu belirlendi. Tekirdağlı olan Dilek Avcı'nın katil zanlısı olduğu iddia edilen eski sevgilisi evli ve bir çocuk babası Hüseyin Kemal Kenar (36), Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı teknik araştırmaların ardından 5 yıl sonra geçtiğimiz Mart ayında yakalandı. Yaşanan cinayetten bir süre sonra Selda Kenar ile evlenen ve bu evlilikten 3 yaşında bir kızı olan Hüseyin Kemal Kenar, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler