Cani anne ilk kez hakim karşısına çıktı!

Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde bayram tatiline gitmek için bebeğini evde bırakarak ölümüne sebep olan Seçil M.D. hakim karşısına çıktı.Kocaeli’nin Gölcük ilçesine öğretmen olarak çalışan Seçil M.D. (34), iddiaya göre, 2 aylık bebeğini evde tek başına bıraka

Cani anne ilk kez hakim karşısına çıktı!

Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde bayram tatiline gitmek için bebeğini evde bırakarak ölümüne sebep olan Seçil M.D. hakim karşısına çıktı.

Kocaeli’nin Gölcük ilçesine öğretmen olarak çalışan Seçil M.D. (34), iddiaya göre, 2 aylık bebeğini evde tek başına bırakarak, bayram tatili içi memleketine gitti. Tatil dönüşünde eve geldiğinde bebeğin hareketsiz olduğunu görünce Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’ne götürdü. Burada bebeğin öldüğü belirlendi. Doktorların durumu polise bildirmesi üzerine Seçil M.D. gözaltına alınıp tutuklanmıştı. Adli Tıp Kurumu’nun incelemelerinden sonra ise bebeğin açlık ve susuzluktan öldüğü belirlenmişti. Seçil M.D.’nin ilk duruşması bugün Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Seçil M.D. mahkemede yaptığı savunmasında, "Doğum öncesi ve sonrasında hiç kimse bana yardım etmedi. Bebeğin babasıyla bir yakınlaşma sürecimiz oldu. O benden evlilik için belgeler istedi. Ben de onları kargo ile gönderdim. Sömestir tatilinde beni ailesiyle tanıştırmak için Adana’ya çağırdı. 2 hafta Adana’da kaldım. Orada kaldığım sürüce Tayyar A. benim isteğim dışında bir kaç kez benimle birlikte oldu. Kocaeli’ye döndükten sonra beni sürekli arayıp hamile olup olmadığımı sordu. Daha sonra Kocaeli’de bir hastaneye gittim ve burada hamile olduğumu öğrendim. Tayyar A.’yı arayıp hamile olduğumu söyledim. O ise bebeği hemen aldırıp ondan kurtulmam gerektiğini söyledi. Metin S. isimli arkadaşımdan bana doktor bulmasını rica ettim. Sonra Kocaeli’de bir doktora bebeği aldırmak için gittim. Orada bana bebeğin büyüdüğünü ve alamayacaklarını söylediler. Doğum öncesinde de doğum sonrasında da çok büyük acılar çektim. Okuldan doğum öncesi ve sonrasında hiç izin almadım. Durumu sadece Metin S. Ayşe B. isimli arkadaşlarıma söyledim. Bir gün rahatsızlandım ve Kocaeli’de özel bir hastaneye gittim. Oradan beni Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’ne sevk ettiler. Orada 35 haftalık olarak erken dünyaya getirdim. Çocuğum doğduktan sonra mosmordu, hatta çocuğun öldü dediler. Bebeğim cihazlara bağlı şekilde hayata döndü. Bebeğim 19 gün küvezde kaldı. Bende 2 gün hastanede kaldım. Çocuğumu daha sonra Gebze’de özel bir hastaneye sevk ettiler. Burada doktor ’Eğer biraz daha geç kalsaydınız çocuk ölebilirdi’ dedi. Ben çocuğumun hayatını kurtardım. Çocuğum hastanedeyken Metin S. ile sık sık çocuğumu ziyarete gittim. Metin S.’den çocuğumu eve getirirken yardım etmesini istedim ve çocuğum eve getirdik. Çalıştığım zamanlarda bebeğimi Gölcük’te kuaförlük yapan Nurhayat S. isimli arkadaşıma bıraktım. Çocuğuma bakıcı bulması için Metin S.’den yardım istedim. Kartepe’de bir bakıcı bulduk fakat bakıcı uzak diyerek kabul etmedi. Annemin beyninde tümör çıktı ve memlekete gitmek zorunda kaldım. Çocuğumu memlekete gittiğim zaman arkadaşım Metin S.’ye emanet ettim. Bir şey olursa beni ara dedim. Ben tatildeyken Metin S. beni aramadı. Ben de biri şey yok sandım. Gölcük’e geri döndüğümde evde çocuğumu hareketsiz şekilde yatarken gördüm. Mutfakta çocuğuma mama hazırladım. Çocuğum mamayı yemeyince hemen Metin S.’yi aradım. Ne yapmam gerektiğini sordum. O da hastaneye götürmemi söyledi. Hastanede bebeğimin öldüğünü söylediler" dedi.

Mahkeme başkanının "Bebeğin doğduğu zaman babasına ve ailene neden haber vermedin?" sorusuna Seçil M.D., "Tayyar A.’yı defalarca aradım fakat telefonumu açmıyordu. Aileme ise annem zaten hastaydı, daha fazla üzülmesinler diye söylemedim" diye konuştu.

Seçil M.D.’nin bebeğini emanet ettim dediği arkadaşı Metin S. ise, "Seçil M.D. ile üniversite yıllarından arkadaştık. Bir gün beni aradı ve hamile olduğunu söyledi. Benden doktor bulmam için yardım istedi. Araştıracağımı söyledim. Bana çocuğunu Gebze’de bir hastanede doğurduğunu söyledi. Daha sonra beraber bir kaç kere hastaneye çocuğu görmeye gittik. Sonra Seçil M.D’ye beni bir daha aramaması gerektiğini söyledim. Bana bir kaç kere mesaj atmış bebeğim öldü diye. Ben de başın sağolsun dedim. Seçil bebeğini bakmam için bana emanet etmedi" diye konuştu.

Öte yandan, dava diğer sanıkların dinlenmesi gereğiyle ertelendi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem