| Keşfet
Gündem Yayın tarihi: 18 Nisan 2014 14:51 Güncellenme tarihi: 14 Nisan 2026 14:21

Canalioğlu meclise fındığı sordu!

Karadeniz Bölgesi’nde yaşanan don olayının ardından oluşan büyük zararın ardından CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu  Gıda , Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in cevaplandırması için meclise soru önergesi sundu.Canalioğlu önergede Karadeniz B

Karadeniz Bölgesi’nde yaşanan don olayının ardından oluşan büyük zararın ardından CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu  Gıda , Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in cevaplandırması için meclise soru önergesi sundu.

Canalioğlu önergede Karadeniz Bölgesi’nde 29-30-31 Mart tarihlerinde özellikle yüksek kesimlerde yağan kar yağışı ile birlikte sıcaklıkların bir anda düşmesi  sonucunda yaşanan don  tarım alanlarında büyük bir felakete sebep olduğunu hatırlatarak şu ifadeleri kullandı;

Karadeniz Bölgesi’nde fındık ve kivi bahçelerinde  özellikle yüksek kesimlerde yüzde 70-80 civarında ürün kaybı olacağı tahmin edilmektedir. Fındıkta don zararının en fazla Trabzon, Giresun ve Ordu il ve ilçelerinde meydana geldiği ifade edilmektedir.

Büyük miktarda don hasarı gören fındık aynı zamanda en önemli ihraç ürünlerimizdendir. Fındık ve diğer ihraç ürünlerimizde yaşanacak rekolte kaybı ihracatımızı da olumsuz etkileyecektir.

Bu bilgiler çerçevesinde;

1 Yaşanan don afeti neticesinde meydana gelen hasar miktarının tespiti yapılmaya başlanmış mıdır?

2 Bu husuta hangi kurum kaç personelle hangi bölgelerde hasar tespit çalışması yürütmektedir.?

3 Trabzon, Ordu ve Giresun illerinde meydana gelen don zararı ne büyüklete fındık bahçesini ve ne miktarda ürünü etkilemiştir?

4 Fındık üreticimizin bu afet sonucunda meydana gelen zararlarını gidermek için Bakanlığınız nasıl bir yol izleyecektir?

Yorumlar (0)

Yorum Yaz

Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!