Çanakkale'yi savunmak Trabzon'u savunmak demekti

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl dönümü ve Şehitler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.Gümrükçüoğlu, mesajında, Çanakkale Zaferi'nin, Kurtuluş Savaşı'nın "önsözü" olduğunu belirtti.Gümrükçüolu, 1915

Çanakkale'yi savunmak Trabzon'u savunmak demekti

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl dönümü ve Şehitler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Gümrükçüoğlu, mesajında, Çanakkale Zaferi'nin, Kurtuluş Savaşı'nın "önsözü" olduğunu belirtti.

Gümrükçüolu, 1915'te Çanakkale'nin tüm ülke demek olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Çanakkale'yi savunmak Trabzon'u, Hakkari'yi İstanbul'u savunmak demekti. Bu toprakların ebedi Türk yurdu olması Çanakkale savunması sayesindedir. Çanakkale, o yenilmez denilen güçlerin yenilebileceği anlayışının ortaya çıkmasını sağladı. Bu nedenle Çanakkale ruhunu insanımıza ve geleceğin teminatı gençlerimize çok iyi aktarmanın gayreti içerisinde olmalıyız. 'Çanakkale geçilmez' efsanesinin doğduğu, Türk ve dünya tarihinin dönüm noktalarından biri olan ve bağımsızlık savaşının temellerinin atıldığı Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yıl dönümünde Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, canlarını, vatanımızı korumak adına feda eden şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle ve şükranla anıyorum."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler