Çalışanlara güzel haber: Mesailer

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruka Çelik, kurulun toplantısında, "Fazla çalışma varsa ücreti de olacak. Fazla mesaiye kalanlara emeklerinin karşılığı ödenecek" dedi.175 LİRALIK ZAM MÜJDESİ!Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda Bakan Çelik'in başk

Çalışanlara güzel haber: Mesailer

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruka Çelik, kurulun toplantısında, "Fazla çalışma varsa ücreti de olacak. Fazla mesaiye kalanlara emeklerinin karşılığı ödenecek" dedi.

175 LİRALIK ZAM MÜJDESİ!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda Bakan Çelik'in başkanlığında geçtiğimiz gün yapılan KPDK toplantısında memurların talepleri ele alındı. Toplantıya Kamu Görevlileri Sendikaları Heyet Başkanı ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, yetkili sendikaların başkanları ile diğer konfederasyonların genel başkanları katıldı.

"FAZLA MESAİ ÜCRETİ İÇİN İSTANBUL'DAN ANKARA'YA YÜRÜDÜK"

Birçok konunun masaya yatırıldığı toplantıda en somut adımlardan biri mesai ücreti konusunda atıdı. Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yazgan, Başbakanlık ve 11 bakanlığın aralarında bulunduğu toplam 53 kurumda görev yapan memurların taleplerini toplantıya taşıdı. Fazla mesai ücretleri üzerinde duran Yazgan, fazla mesai ücretlerinin 666 KHK ile kaldırıldığını hatırlattı.

Bu uygulamanın kamu çalışanlarını mağdur ettiğinin altını çizen Yazgan, "666 sayılı KHK'dan en çok bizim hizmet kolu etkilendi. Çünkü hizmet kolumuzda Başbakanlık ve 11 bakanlığında arasında bulunduğu toplam 53 kurum yer alıyor. KHK'nın adaletsizliğini yaptığımız basın açıklamalarıyla duyurduk. İstanbul'dan Ankara'ya yürüyüş eylemi yaparak KHK'yı protesto ettik. Toplu sözleşme masasında Adalet Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı arasında fazla mesai ücretlerinin ödenmesiyle ilgili çalışma yapılmasını yasal zemine bağladık. Biz bunu yeterli görmüyoruz. Adalet Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, SGK başta olmak üzere tüm kurumlarda fazla mesai yapılıyor. Çünkü yoğunluk nedeniyle işler yetişmiyor. Fazla mesai ücreti karşılığında 'izin verelim' deniliyor. Biz bunu kabul etmiyoruz. Fazla mesai varsa ücreti de olmalıdır." diye konuştu.

BAKAN ÇELİK: EMEKLERİNİN KARŞILIĞI ÖDENECEK

Büro Memur-Sen'in bu talebi ile ilgili olarak Bakan Çelik'in de olumlu görüş bildirdiği öğrenildi. Çelik, memurlara şu müjdeyi verdi: "Fazla mesai ücreti konusunu artık bir sonuca bağlayalım. Fazla mesai ücretlerinin ödenmesiyle ilgili en çok emek harcayan ve mücadele veren Büro Memur-Sen. Bu konuda Büro Memur-Sen detaylı bir çalışma yapsın, nerede aksama varsa bildirsin. Zaten fazla mesai ücretlerinin ödenmesiyle ilgili çalışmalar sürüyor. Fazla çalışma varsa ücreti de olacak. Fazla mesaiye kalanlara emeklerinin karşılığı ödenecek."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler