Çalışan annelere müjde

 Kamu kreşlerinde saat 15.00'e kadar süren çocuk bakma süresi memur mesaisiyle eşitleniyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 3 çocuk için teşvik talimatının ardından, çalışan annelerin en büyük mağduriyeti de sona eriyor. Kamu kreşlerinde saat 15.00'e kad

Çalışan annelere müjde

 

Kamu kreşlerinde saat 15.00'e kadar süren çocuk bakma süresi memur mesaisiyle eşitleniyor.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 3 çocuk için teşvik talimatının ardından, çalışan annelerin en büyük mağduriyeti de sona eriyor.
 
Kamu kreşlerinde saat 15.00'e kadar süren çocuk bakma süresi memur mesaisiyle eşitleniyor. Buna göre annelerin mesaisi ne zaman biterse kreşler de o saate kadar çocuklara bakacak. Böylece anneler 'Çocuğumu nereye bırakacağım' derdinden kurtulacak.
 
KREŞİ OLMAYAN BAKANLIK
 
Kamuda çalışan anneler için gerekli olan kreşlerle ilgili çarpıcı bir gerçek ortaya çıktı. Teşvik için çalışan bakanlıklar arasında yer alan Kalkınma Bakanlığı'nda kreş bulunmadığı öğrenildi.
 
Çalışmalar çerçevesinde kreş olmayan kamu kurumlarına acilen kreşler inşa edilecek.
 
Süt yardımına zam
 
Yine 3 çocuk teşviki çerçevesinde anneye süt yardımına 6 lira zam yapıldı. Sosyal güvencesi bulunan annelere doğan her bebek için verilen ücret 89 liradan 95 liraya yükseldi. Hastaneden alınan doğum raporuyla anne ve babalar sosyal güvenlik merkezine gidip emzirme parasını peşin alıyor. Bu arada, emzirme ve geçici iş göremezlik yardımından geçen yıl 517 bin 556 sigortalı anne yararlandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem