Çakıcı'ya Cezaevinde Silah Şoku

Alaattin Çakıcı'nın kaldığı Kandıra Yüksek Güvenliki F Tipi Cezaevi'ne parçalar halinde tabanca sokulmaya çalışıldığı ortaya çıktı.İzmit'te daha önce Ergenekon soruşturması tutuklularının da kaldığı, bugün ise daha çok başta Alaattin Çakıcı olmak üzere çe

Çakıcı'ya Cezaevinde Silah Şoku

Alaattin Çakıcı'nın kaldığı Kandıra Yüksek Güvenliki F Tipi Cezaevi'ne parçalar halinde tabanca sokulmaya çalışıldığı ortaya çıktı.

İzmit'te daha önce Ergenekon soruşturması tutuklularının da kaldığı, bugün ise daha çok başta Alaattin Çakıcı olmak üzere çete suçlularının yattığı Kandıra Yüksek Güvenliki F Tipi Cezaevi'ne parçalar halinde tabanca sokulmaya çalışıldığı ortaya çıktı.

Olayla ilgili olarak silah sokmaya çalıştıkları ileri sürülen cezaevi dışından 12 kişi ile birlikte 5 infaz koruma memuru gözaltına alındı.

İzmit Kandıra yolunun 20'nci kilometresinde kurulu bulunan ve Türkiye'nin güvenlik sistemi en yüksek derecede olduğu belirtilen Kandıra Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'ne çok sayıda polis geldi. Ekipler burada incelemelerde bulundu. Ancak harhangi bir açıklama yapılmadı.

Daha sonra polis yetkilileri, F Tipi Cezaevi'ne parçalar halinde eşyalar arasında tabanca sokulmaya çalışıldığının ortaya çıktığını, ancak bu durumun gerçekleşmeden önlendiğini bildirdi.

Olayla ilgili olarak ayrıntılı açıklama yapılmamakla birlikte, silah sokma girişimiyle ilgili olarak cezaevi dışından 12 kişinin gözaltına alındığı, 5 infaz koruma memurunun da gözaltında tutulduğu ve ifade işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

ALATTİN ÇAKICI MEKTUP YAZMIŞTI
Bu arada aynı cezaevinde yatmakta olan Alaattin Çakıcı da 20 Şubat 2012 tarihinde Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e hitaben yazdığı, bir örneğini de avukatı aracılığıyla basın kuruluşlarına fakslattığı mektubunda da bu silahtan bahsediyordu.

Avukat Mehmet Barış Yaya aracılığıyla gönderilen ve altında Alaattin Çakıcı'nın da imzası bulunan bu mektupta, "Bu cezaevine parçalara ayrılmış vaziyette silah sokulurken yakalandı.

Cezaevi yönetimi tarafından. Ben de bunun üzerine, bu silah benim için gelmişsse, kim tarafından içeriden de yardım ediliyorsa, öldürmüyorsalar, vazgeçiyorsalar diye küfürlü bir dilekçe yazıp 1'inci müdürlüğe verdim" ifadeleri yeralıyor. Alaattin Çakıcı'nın Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e hitaben yazdığı mektup şöyle bitiyor:

"Sayın bakanım. benim can güvenliğim ile ilgili hiçbir problemim yok. Burası PKK'lılar ve solcularla doldu. Onlar da burda, ben de buradayım. Hiçbir yere de sevkimi talep etmiyorum. Saygılarımla. Bilginize arzederim. 20.02.2012"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler