Çakıcı'dan Erdoğan'a tehdit!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, hükümlü olarak bulunduğu Adana Cezaevi'nden Başbakanlığa gönderdiği mektup nedeniyle Alaattin Çakıcı hakkında, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile eski Adalet Bakanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Sadullah Ergin'e karşı tehd

Çakıcı'dan Erdoğan'a tehdit!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, hükümlü olarak bulunduğu Adana Cezaevi'nden Başbakanlığa gönderdiği mektup nedeniyle Alaattin Çakıcı hakkında, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile eski Adalet Bakanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Sadullah Ergin'e karşı tehdit ve hakarette bulunduğu" gerekçesiyle dava açtı.

Cumhuriyet Savcısı Ramazan Hançer'in hazırladığı iddianamede, halen Adana F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda hükümlü bulunan Çakıcı'nın, Başbakanlığa hitaben mektup yazdığı, bunun Adana Adliyesi PTT Müdürlüğünden faksla ve postayla Başbakanlığa ve Adalet Bakanlığına iletildiği ifade edildi.

Soruşturmaya Adana'da başlandığı, ancak suç yerinin Ankara olması nedeniyle soruşturmanın yetkisizlik kararı verilerek, Ankara'ya gönderildiği özetlenen iddianamede, Başbakan Erdoğan'ın, avukatı Ali Özkaya'nın da şikayetçi olduklarına ilişkin beyanda bulunduğu aktarıldı.

Çakıcı'nın, talimat yoluyla alınan savunmasında, "suçlamaları kabul ettiği, daha önceki mektup ve dilekçelerinde geçtiği şekilde, müştekilere yönelik hakaret ve tehdit sözlerini savunması sırasında da tekrarladığı" kaydedilen iddianamede, Çakıcı'nın, "kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret" ve "tehdit" suçlarından cezalandırılması talep edildi.

İddianamede, TCK'nın "zincirleme suç" başlıklı maddesi uyarınca cezasının dörtte birden dörtte üçe kadar artırılması da istendi.

Dava, Ankara 21. Sulh Ceza Mahkemesinde görülecek.

Mahkeme, daha önce aynı suçlamadan Çakıcı hakkında hazırlanan iddianameyi, usul eksiği nedeniyle savcıya iade etmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler