Bylock programının yazılımcısı tutuklandı

TÜBİTAK eski çalışanı İhsan Taşkın tutuklandı.

Bylock programının yazılımcısı tutuklandı
 FETÖ - PDY terör örgütünün haberleşme için kullandığı 'Bylock' programının yazılımcısı TÜBİTAK eski çalışanı, yardımcı doçent İhsan Taşkın "Terör örgütü üyeliği" suçundan tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu Savcılarından Mehmet Şenay Baygın tarafından 'Bylock' programına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan İhsan Taşkın, yirmi günü aşkın süreden beri tutulduğu emniyetteki işlemlerinin ardından bugün adliyeye getirildi. Soruşturma savcısına ifade veren Taşkın, "Terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla hakimliğe sevk edildi.

TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYELİĞİNDEN TUTUKLANDI

İstanbul Nöbetçi 9. Sulh Ceza Hakimliği'nce sorgulanan İhsan Taşkın, "Terör örgütü üyeliği" suçundan tutuklandı.

"BYLOCK GİBİ PROGRAMLARI YAPTIĞI İŞ VE KAPASİTESİ NEDENİYLE ÇOK KOLAY BİR ŞEKİLDE HAZIRLAYABİLECEĞİ İFADE EDİLDİ"

Şüpheli Taşkın'ın daha önce TÜBİTAK kurumunda başuzman araştırmacı olarak çalıştığı, ardından Marmara Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakültesi'ne yardımcı doçent kadrosuyla atandığı, FETÖ/PDY silahlı terör örgütü ile bağlantısı nedeniyle görevden uzaklaştırıldığı öğrenildi. TÜBİTAK'daki görevinde kriptoloji konusunda özel yeteneklere sahip üst düzey görevde bulunduğu ve bu konuda devlet sırrı niteliğinde çok sayıda projede çalıştığı, FETÖ / PDY silahlı terör örgütünün özel haberleşme aracı olan "bylock" gibi programları yaptığı iş ve kapasitesi nedeniyle çok kolay bir şekilde hazırlayabileceği ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler