Büyükelçilik saldırısında El Kaide izleri

Ankara’daki ABD Büyükelçiliği’ne yönelik bombalı saldırıdan birkaç saat sonra, El Kaide’nin Türkiye’deki üst düzey yöneticilerinin aralarında yaptığı telefon görüşmesinde, eylemi ‘Şehide’ kod adlı örgüt üyesinin planladığı belirlendi.Emniyet güçleri, CIA

Büyükelçilik saldırısında El Kaide izleri

Ankara’daki ABD Büyükelçiliği’ne yönelik bombalı saldırıdan birkaç saat sonra, El Kaide’nin Türkiye’deki üst düzey yöneticilerinin aralarında yaptığı telefon görüşmesinde, eylemi ‘Şehide’ kod adlı örgüt üyesinin planladığı belirlendi.Emniyet güçleri, CIA ile birlikte ‘Şehide’nin peşine düştü.

DHKP-C üyesi Ecevit Şanlı’nın bombalı saldırısının ardından soruşturmayı derinleştiren istihbarat birimleri, yaklaşık 6 aydır telefon takibinde olan El Kaide’nin Türkiye’deki üst düzey yöneticilerinden E.M.K ile A.C.’nin arasında bu konuyla ilgili konuştuğunu saptadı.

A.C.’nin, 1 Şubat’ta saat 18.00 sıralarında aradığı E.M.K’ya saldırıyı kendi arkadaşları olan ‘Şehide’ kod adlı kişinin düzenlemiş olabileceğini anlattı. Telefonların dinleniyor olması ihtimali üzerine E.M.K., “Eylemi solcular yapmıştır. Şehide değildir. Kapat telefonu hemen kapat” dedi. A.C., bu kez, “Şehide bana ABD Büyükelçiliği’ne saldırı düzenlemek için hazırlık yaptığını söylemişti. Solcularla birlikte yaptı sanırım” diyerek, tüm şüpheleri Şehide’ye yöneltti.

ADANA VE ANKARA’DA OPERASYON

Telefon konuşması üzerine El Kaide üyelerinin yeni bir eylem düzenlemesini önlemek amacıyla Adana’da operasyon düzenlendi. Polis, E.M.K. ve A.C. ile Ankara’da O.A. İstanbul’da U.Ö.B.’yi yakaladı. Şüphelilere, saldırıya ilişkin birçok soru yöneltildi. Operasyona ilişkin ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı’nın (CIA) Türkiye’deki irtibat görevlilerine de bilgi aktarıldı. CIA ve istihbarat birimleri Şehide kod adlı örgüt üyesinin Afganistan’daki El Kaide kamplarına kaçmış olma ihtimalini de araştırıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem