Büyükelçi'den Trabzon'da gezi parkı yorumu

Büyükelçi Pohl, “Her iki tarafın da şiddetten vazgeçerek birbirlerini anlamalarını umut ediyoruz” dedi.  Federal Almanya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl, Trabzon Valiliği'ni ziyaret etti. Vali Vekili Kamil Sarıaslan tarafından karşılanan büyü

Büyükelçi'den Trabzon'da gezi parkı yorumu
Büyükelçi Pohl, “Her iki tarafın da şiddetten vazgeçerek birbirlerini anlamalarını umut ediyoruz” dedi. 
 
Federal Almanya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl, Trabzon Valiliği'ni ziyaret etti. Vali Vekili Kamil Sarıaslan tarafından karşılanan büyükelçi valilik şeref defterini imzaladı. Makamda yapılan görüşmede Alman askerlerinin Afganistan’dan Trabzon üzerinden gerçekleştirdikleri sevkiyat konuşuldu. Büyükelçi Pohl, Trabzon’a ikinci kez geldiğini belirterek, “Trabzon’un bizler için ayrı bir özelliği var. Güzel bir şehir. Yeşili bol bir yer, bize memleketimizi hatırlatıyor.
 
Uzun zamandır burada fahri konsolosluğumuz var. Son dönemlerde de Trabzon’la başka bir bağımız var. Çok yakın bir zamandan beri federal silahlı kuvvetler mensupları Trabzon’da bulunuyorlar. Trabzon’u lojistik merkez olarak kullanıyorlar ve Afganistan’dan gelen teçhizatını Almanya’ya sevkiyatını gerçekleştiriyorlar. Trabzon’a geliş nedenim hem federal silahlı kuvvetleri hem de Trabzon’u ziyaret etmektir” şeklinde konuştu.
 
Sevkiyat işlerinin mükemmel yürüdüğünü ifade eden Büyükelçi Pohl, “Bir sorun olmaması bizleri mutlu ediyor. Bu konuda valimize, belediye başkanına, Trabzon halkına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
 
Bir gazetecinin İstanbul’daki gezi parkı olayları konusundaki düşüncelerini sorması üzerine Büyükelçi Pohl, “Gerek Almanya başbakanımız ve gerekse Dışişleri Bakanımız bu konuda gerekli açıklamaları yapmıştır. Dışişleri Bakanımız, Türkiye Dışişleri Bakanı sayın Ahmet Davutoğlu ile birkaç kez telefonlaştı. Her iki tarafında şiddetten vazgeçerek birbirlerini anlamalarını umut ediyoruz. Bu gösterilerin son bulmasını arzu ediyoruz. Gösteri yapan kişilerin de düşüncelerinin siyasi yaşam içinde ifade etme imkanının verilmesini düşünüyoruz” şeklinde cevapladı.
 
Vali Vekili Kamil Sarıaslan, ise şöyle konuştu:
 
“Trabzon’a gelişinizden ve valiliğimizi ziyaretinizden sizlere teşekkür ediyorum. Ziyaretiniz bizleri memnun etti. Sizin buradaki silahlı kuvvetlerin üs düzey sorumlularıyla birlikte güzel bir çalışma ortamımız var. Bu zamana kadar hiçbir sorun yaşamadık. Bundan sonra da yaşanacağını düşünmüyorum. Trabzon halkı misafirperverdir. Silahlı kuvvetlerinizin burada çok rahat ettiğini düşünüyorum.”
Görüşmenin ardından Vali Vekili Sarıaslan, büyükelçiye gümüş telkariden yapılmış kahve fincan takımı hediye ederken, büyükelçi ise ziyaretin anısına Vali Vekili Sarıaslan’a hediye takdim etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler