Büyük operasyon başladı!

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi Ayvalık Köyü'ndeki Jandarma Karakolu'na yapılan saldırıdan sonra sabahın ilk ışıklarıyla bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Saldırıdan sonra kaçan PKK'lıların Ayvalık Jandarma Karakolu yakınındaki Günyüzü, Bölücek ve Ba

Büyük operasyon başladı!

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi Ayvalık Köyü'ndeki Jandarma Karakolu'na yapılan saldırıdan sonra sabahın ilk ışıklarıyla bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Saldırıdan sonra kaçan PKK'lıların Ayvalık Jandarma Karakolu yakınındaki Günyüzü, Bölücek ve Ballı köylerinde saklanabileceği ihtimaliyle köyler ablukaya alınarak evler tek tek aranıyor. PKK'lıların kaçabileceği dağlık alanlarda da yoğunlaşan operasyonlarda Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı ile Çakırsöğüt 1. Jandarma Komando Tugayı'ndan kalkan Skorsky helikopterleri ile bölgeye Jandarma Özel Harekat Timleri ile Komandolar indiriliyor. Jandarma Özel Harekat Timleri ile Komandolar karadan PKK'lıların kaçabilecekleri alanları çembere alırken, Atak ve Süper Kobra helikopterlerde PKK'lıların saklanabileceği alanları yoğun ateş altına alıyor. Bölgedeki operasyonlar devam ediyor.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA GELDİ

ŞIRNAK'ın Beytüşşebap İlçesi Ayvalık Köyü'ndeki Jandarma Karakolu'na yapılan dün gece PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda ağır yaralanan ve kaldırıldığı Jandarma Yüzbaşı Ali Alkan'ın şehit olması ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, " 21 Ağustos 2015 saat 22:00'da Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, Şırnak/Beytüşşebap Ayvalık Jandarma Karakoluna, roketatar ve uzun namlulu silahlar ile saldırıda bulunulmuştur. Yapılan silahlı saldırıya anında karşılık verilmiş, çıkan çatışmada biri ağır olmak üzere Kahraman üç personelimiz yaralanmıştır. Yaralı personelimiz derhal helikopter ile hastaneye tahliye edilmiştir. Tedavileri süren yaralılardan durumu ağır olan Kahraman personelimiz J.Yzb. Ali Alkan, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bölgeye taarruz helikopter kolu sevk edilmiş, teröristlerin etkisiz hale getirilmesi maksadıyla muhtemel kaçış istikametleri ateş altına alınmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimiz Kahraman J.Yzb. Ali Alkan'a Allah'tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, saldırıda yaralanan Kahraman personelimize de acil şifalar temenni ediyoruz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler