Bütün kadınlar korunacak

 Çayırova Belediyesi tarafından düzenlenen 'Yerelden Genele 1. Engelsiz Hizmet' konulu sempozyumun kapanışına katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, kadını şiddetten koruma tasarısının Bakanlar Kurulu'ndan geri dönmediğini ve çarpıtıldığın

Bütün kadınlar korunacak

 

Çayırova Belediyesi tarafından düzenlenen 'Yerelden Genele 1. Engelsiz Hizmet' konulu sempozyumun kapanışına katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, kadını şiddetten koruma tasarısının Bakanlar Kurulu'ndan geri dönmediğini ve çarpıtıldığını söyledi. Bakan Şahin, "Ayrım yapılmaksızın tüm kadınları şiddetten koruyacağız. Bizim mışlarla, mişlerle işimiz olmaz." dedi.

Çayırova Belediye binası kültür salonunda 26-28 Aralık tarihleri arasında yapılan 'Yerelden Genele 1. Engelsiz Hizmet Sempozyumu'nun son oturumuna katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, basın mensuplarının, kadına şiddet tasarısının Bakanlar Kurulu'ndan geri dönmesi ile ilgili soruları üzerine açıklama yaptı.

Yasayı koyarken başlığına 'kadın ve aile bireylerinin şiddetten korunması' dediklerini söyleyen Bakan Fatma Şahin, "Geri dönen bir şey yok. Haberler tamamen farklı bir şekilde yayınlanıyor ve çarpıtılıyor. Biz yasanın bile başlığını koyarken kadın ve aile bireylerinin şiddetten korunması dedik. Hukukçular ve sivil toplumla görüştüğümüz zaman yakın ilişki kavramının uygulamada birçok hakime göre soyut bir kavram olduğunu, çok fazla uygulama sonuçları çıkabileceğini görürüz. Amaç kadın ve aile bireylerinin şiddetten korunmasıdır. Kadını koruyan bir başlık var. Bütün konsepte baktığınız zaman kadını şiddetten korumayı önleyecek, koruyamadığız zaman alınacak tedbirleri, destekleme mekanizmalarını içeriyor. Kadın, yasal alt yapıda çok ciddi manada korunuyor." açıklamasını yaptı.

Görüşmeleri takip ettiğini söyleyan Bakan Şahin, "Bu süreçte gelen teklifler, doğru neyse ve daha çok kadınımızı nasıl koruyacaksak onların hepsini değerlendireceğiz. Bakın başlığa bakın; 'Kadın ve aile bireylerini şiddetten korumak.' İş bitmiştir. Başlığa bakın başlığın alt yapısına bakın. Şu şunu dedi, bu bunu dedi, bizim mışlarla, mişlerle işimiz olmaz. Biz burada kadının yaşam hakkını korumaya çalışıyoruz, bunun için de en doğruyu bulmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem