Bütün borçlarına af geliyor!

Meclis Genel Kurulu'nda Torba Yasa Teklifi üzerindeki görüşmeler devam ederken pakete muhtaç aylığıyla ilgili yeni düzenlemeler eklendi.Sabah Gazetesi’nin haberine göre, AK Parti, CHP ve BDP'nin önergesi ve MHP'nin desteğiyle yasa teklifine eklenen düzenl

Bütün borçlarına af geliyor!

Meclis Genel Kurulu'nda Torba Yasa Teklifi üzerindeki görüşmeler devam ederken pakete muhtaç aylığıyla ilgili yeni düzenlemeler eklendi.

Sabah Gazetesi’nin haberine göre, AK Parti, CHP ve BDP'nin önergesi ve MHP'nin desteğiyle yasa teklifine eklenen düzenleme, hem aylık alanların sayısını hem de sınırını artırılacak. Buna göre kişi başı yerine hane bazlı gelir hesaplaması sistemi getirilecek. Mevcut sisteme göre 65 yaş aylığı almak isteyen bir kişinin 119.62 liradan fazla gelirinin olmaması gerekirken yeni düzenlemeyle bu rakam 233 liraya yükseltildi. 1.2 milyon olan engelli ve muhtaç aylığı alan kişi sayısının da 1.5 milyona çıkması öngörülüyor.

SAĞLIK HARCAMASI DEVLETTEN
Genel Kurul'da kabul edilen bir başka önergeyle de 18 yaş altı engelli aylığı alan kişiler için önemli bir değişikliğe gidildi. Buna göre 18 yaş altı engelli aylığından yararlananlar genel sağlık sigortası kapsamına alındı. Bu kişilerin her türlü sağlık giderleri devlet karşılayacak. Mevcut sisteme göre 18 yaş altı engelli aylığı alan kişilerin sağlık sigortasından faydalanabilmeleri için gelir testi yaptırıp yeşil kart almaları gerekiyordu.

Para cezaları silinecek
Teklife eklenen bir başka maddeyle de kanunun yürürlüğe girdiği tarihe kadar, 65 yaşını doldurmuş muhtaç, güçsüz ve kimsesizlere, yersiz ya da fazla ödenmiş aylıklar nedeniyle çıkarılan borç ve para cezaları ile bunlara ilişkin faizler silinecek. Söz konusu kişilerin haklarında herhangi bir idari, adli ya da icra takibi yapılmayacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler