Bursa'da kaçak sigara baskını

Bursa'da düzenlenen kaçak sigara operasyonunda çökertilen 26 kişilik şebekenin elemanlarından birinin öğretmen olması şaşırttı.Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından düzenlenen eş zamanlı kaçak sigara operasyonunda, a

Bursa'da kaçak sigara baskını

Bursa'da düzenlenen kaçak sigara operasyonunda çökertilen 26 kişilik şebekenin elemanlarından birinin öğretmen olması şaşırttı.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından düzenlenen eş zamanlı kaçak sigara operasyonunda, aralarında bir öğretmen ve Vanlı bir depremzedenin de bulunduğu 26 kişi gözaltına alındı; Rize, Van, Şanlıurfa, Gaziantep, Iğdır, Eskişehir ve Bursa'da 174 bin 910 paket kaçak sigara ele geçirildi.

İran, Suriye ve Irak'tan katır sırtlarında Türkiye'ye sokulan kaçak sigaraların Bursa'ya getirilerek piyasaya sürdürüleceği yönündeki bilgi üzerine harekete geçen Bursa polisi, 8 aylık hazırlığın ardından operasyon için harekete geçti. Mali Büro Amirliği ekipleri, baskınlarda ilginç manzarayla karşılaştı. Çete üyelerinin kaçak sigaraları buzdolabı, kanepe ve mobilyalar arasında gizlendiğini belirleyen polis, 26 kişiyi gözaltına aldı. Baskınlarda toplam 174 bin 910 paket sigara, 6 bin 214 adet cinsel gücüartırıcı kaçak ilaç ile 31 adet cep telefonuna el konuldu. Ele geçirilen sigaraların piyasa değerinin 733 bin TL olduğu belirlendi.

Tahir D. liderliğindeki çetenin, Doğu Anadolu Bölgesi'nden getirilen sigaraları piyasaya sürmeye çalışırken polise yakalandıkları öğrenildi.

Bu arada çete üyeleri arasında Bursa'da bir ilköğretim okulunda öğretmenlik yapan Ö.F.Ç. (26) isimli bir kişi ile M.Ç. (33) isimli Vanlı bir depremzedenin de bulunduğu ortaya çıktı.

Emniyetteki ifadelerinde suçlamaları kabul etmeyen zanlılar, sorgularının ardından "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, kurulan örgüte üye olmak, Kaçakçılık Kanunu, Vergi Usul Kanunu ve 4733 Sayılı Kanun'a muhalefet" suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.

Öte yandan, Bursa İl Sağlık Müdürlüğü laboratuvarlarında yapılan incelemelerde, kaçak sigaraların halk sağlığını tehlikeye düşürebileceği tespit edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler