"Bunun adı bal gibi buz gibi sansür"

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu "Burada, bal gibi de buz gibi de düşünce sansürlenmektedir. İnternete dokunulmaktadır" ifadesini kullandı. Yasanın sonucunun çağdaş dünyada emsali bulunmayan bir sansür olacağını gerekçeleriyle Cumhurb

"Bunun adı bal gibi buz gibi sansür"

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu "Burada, bal gibi de buz gibi de düşünce sansürlenmektedir. İnternete dokunulmaktadır" ifadesini kullandı.
 
Yasanın sonucunun çağdaş dünyada emsali bulunmayan bir sansür olacağını gerekçeleriyle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e bir dilekçeyle aktardıklarını ifade eden Feyzioğlu, "Burada, bal gibi de buz gibi de düşünce sansürlenmektedir. İnternete dokunulmaktadır.Üstelik, 2012 yılında Türkiye benzer bir uygulamada Avrupa İnsan Hakları Mahkemesince (AİHM) mahkum edilirken, mahkemenin koyduğu bütün ölçütler de ihlal edilerek sansür getirilmektedir. Yine mahkumiyet gelecektir. Daha öncesinde de Anayasa Mahkemesi'nden iptalin gelmesi beklenecektir" iddiasında bulundu.
 Feyzioğlu, son dönemdeki iddiaların sonuna kadar araştırılması gerektiğini belirtti ve, "Gereğinin yapılması için de tarafsız, bağımsız, etkin, adil yargılama yapan ve avukatın ne işe yaradığını anlamış bir yargıya ihtiyaç vardır" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem