Bunu yapan ebeveyne 22.5 yıl

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, küçük yaştaki çocuklarını evlendiren anne babalara verilecek cezaların yüzde 50 artırılacağını açıkladı. Şu an verilen 8-15 yıl arası hapis cezaları 22.5 yıla kadar

Bunu yapan ebeveyne 22.5 yıl

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, küçük yaştaki çocuklarını evlendiren anne babalara verilecek cezaların yüzde 50 artırılacağını açıkladı. Şu an verilen 8-15 yıl arası hapis cezaları 22.5 yıla kadar çıkacak.

İşte Bakan Şahin'in açıklamalarından satır başları:  Bir komisyon kuruldu. Bizden uzmanlar, akademisyenler var, ne yapmamız gerektiğini çalıştılar. Artık cinsel suçlarda ‘beden ve ruh sağlığı bozulmuştur’ o rapor istenmeyecek. Çocuk izleme merkezi önemli. Hastanelere kurdular. İkinci defa mağduriyet olmasın diye. En ağır şekilde. Onun bütün hayatını mahvediyorsunuz, 4’te 3’e indirilme gibi, indirimler indirimler toplumun vicdanında karşılığını bilmiyor. Hakimler savcılar kutsal bir görev yapıyorlar. Onlar da haklı olarak yasal olarak görevlerini yapıyorlar. Biz TCK’daki en ağır cezayı almalarını sağlayacağız. Bu konuda hiç tavizimiz yok.

Kesinlikle bunlar TCK’da olmasına rağmen uygulamalarda sorunlar var. Cezaların güçlendirilmesi ve engel olunması gerekiyor. Bir taraftan da neden erken yaşta evlendiriliyor? Bunun biz çalıştayını yaptık. TCK’ya göre çocuğu kullanmaya girdiği için anne baba suç alabiliyor. Ama biz mevcut cezayı yüzde 50 artıracağız. Doğu ve Güneydoğu’da çocuğun hiçbir suçu yok. Bunun olmaması için ailenin cezalandırılması gerekir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler