Bülent Arınç'tan Gezi açıklaması!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Kestel Belediyesi'ni ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gezi olaylarının yıldönümü ile ilgili konuşan Arınç, "Bu anılacak bir şey değil" dedi.Arınç konuşmasını şöyle sürdürdü:Gezi Parkı olaylarını anma

Bülent Arınç'tan Gezi açıklaması!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Kestel Belediyesi'ni ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gezi olaylarının yıldönümü ile ilgili konuşan Arınç, "Bu anılacak bir şey değil" dedi.

Arınç konuşmasını şöyle sürdürdü:

Gezi Parkı olaylarını anma gibi bir şey düşünemiyorum. Ama olayların üzerinden 1 yıl geçti. Bu anılacak övünülecek bir şey değil. Acı olaylar yaşandı. O çevrede başlatılan ama insanlarımızın ölümüne neden olan, kamu mallarının tahribine yol açan olayların anılacak tarafı yok ama üzüntü ile hatırlanabilir. Çıkarttığımız dersler ve görebileceğimiz noktalar var.

3-5 ağaçla başladı ama acı olayları gündeme getirdi. Sosyal medyanın nasıl kötüye kullanılabileceği noktasında önemli örnekler yaşadık. Herkesin toplantı ve yürüyüş hakkı vardır. Bunun için izin almasına gerek yoktur ama silahlı eylem haline getirmeden, insanların mal ve can güvenliğine tehdit oluşturmadan yapılması gerekir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem