Bülent Arınç'tan flaş açıklamalar

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Başbakanlık Yeni Bina'da yapılan Bakanlar Kurulu toplantısı yaklaşık 5 saat sürdü.  Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında açıklama yapıyor.  Açıklamalardan satırbaşları: - Yeniden y

Bülent Arınç'tan flaş açıklamalar
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Başbakanlık Yeni Bina'da yapılan Bakanlar Kurulu toplantısı yaklaşık 5 saat sürdü.  Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında açıklama yapıyor.
 
 
Açıklamalardan satırbaşları:
 
- Yeniden yargılama konusu hükümet konusu değildi gündemimizde de yoktu.
 
- Adalet Komisyonu'nda yaşanan kavga TBMM'ye de vekillere de, komisyona da yakışmıyor.
 
- CHP'ye de buradan seslenmem lazım. Siz buna benzer pek çok olayda, komisyon toplantı salonunu komisyon üyesi olmayan vekillerinizle basmak, oradaki çalışmayı engellemek zorunda kaldınız.
 
- Siz Zeyid Aslan'ı örnek göstermeye kalkarsanız, öbürü de Kamer Genç'i örnek gösterir. Al birini vur ötekine, bir anlamı kalmaz. Burada grup başkanvekillerine görevler düşüyor.
 
- HSYK'yla ilgili kanun teklifinin geriye alınması söz konusu değil.
 
- Bakanlarla ilgili fezleke Adalet Bakanlığı'na geldi. Eğer karma komisyona gelirse, orada rapor hazırlanır, bu iş fiiliyete dökülürse Bakanlarla ilgili fezlekeler, dokunulmazlıklarının kaldırılması konusu o zaman gündeme gelir. Ne olacağını Meclis'e geldikten sonra göreceğiz. Şu bulunduğu aşamada henüz TBMM'ye intikal etmediğini biliyorum. Benim son bildiğim, dokunulmazlık kaldırılmasıyla ilgili fezleke sayısı 900 küsurdu sanıyorum. Ne yapılabileceğini Meclis'e geldikten sonra bakacağız.- Dershaneler konusu bu toplantıda görüşülmedi. Ancak Milli Eğitim Bakanımızla görüştüm, bu konuyla ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi.
 
MALİKİ'NİN PETROL TEPKİSİ
 
-Kuzey Irak'taki petrollerin doğrudan başka bir ülke tarafından aktarılması ya da satılması konusunda, Irak anayasa gereğinde bir mutabakat sağlanması gerekiyor. Bu merkezi yönetim ile Kuzey Irak'taki yönetim arasında bir uzlaşmayla mümkün. Onlarla karşılıklı, gittiler geldiler. Son durumu bilmiyorum. Onlar bazı meseleleri merkezi yönetimle çözmek zorundalar. Bu konu üzerinde zannediyorum ki uzlaşırlar.
 
NE BİLİRDİK BU KADAR SAF OLACAĞIMIZI
 
Arınç, HSYK'ya ilişkin kanun teklifi TBMM geldiğinde, o dönem AB ülkelerindeki HSYK örneklerini incelediklerini, çoğunda üyelerin çoğunu yürütmenin seçtiğini kaydeden Arınç, " Biz demokratik tabanı daha güçlü olsun, farklı görüşlerden olsun diye böyle yaptık. Gruplaşma olmasın istedik. Ne bilirdik bu kadar saf olacağımızı..." dedi.
 
Arınç, "Benim bildiğim kadarıyla Sayın Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu, 1 günlük Brüksel ziyaretinde bulunacak, Sayın Başbakınımızdan önce çalışma yapacak" diye konuştu.

ARINÇ'TAN KILIÇDAROĞLU'NA: ALLAH SELAMET VERSİN
Bu kadar asparagas, bu kadar gerçekle ilgisi olmayan, tabiri caizse bir zarf atma hali kesinlikle doğru değil. Biz olağanüstü hali, hükümete geldikten sonra 20 sene devam eden olağanüstü hali 18 günde kaldırmış, bununla iftihar eden bir hükümetimiz. Terörle mücadele sırasında o kadar zor günler yaşadık ki, herkes olağanüstü hal ilan etmemizi tavsiye etti. Biz o zaman, "Hayır, hükümetimiz güçlüdür, bütün tedbirlerimizi aldık, bunun şartlarını kesinlikle kabul etmemiz mümkün değildir" dedik. Durup dururken nereden aklına geldi, Allah selamet versin. 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem