Bülent Arınç, beddua etti

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''Bu acıları yaşatanları Allah en kısa sürede helak etsin. Tüm imkanları kullanarak bu acılara son vereceğiz'' dedi.

Bülent Arınç, beddua etti

Makedonya'da bulunan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki terör saldırısına ilişkin, "Bu acıları yaşatanları Allah en kısa sürede helak etsin. Tüm imkanları kullanarak bu acılara son vereceğiz" dedi.

Ohri şehrine yapacağı ziyareti iptal eden Arınç Makedonya programını izleyen basın mensuplarına duyduğu üzüntüyü anlatırken, şöyle dedi:

"Rabbimiz yaralıları korusun, vefat edenlerin sayısı daha da artmasın. Esasen dün yüreğimiz dağlanmıştı; Bitlis Güroymak ilçesi yakınlarında 5 polisimiz patlama sonucu vefat etmiş, arkadaki araçlarda bulunan küçük yaştaki çocuğumuz da hayatını kaybetmişti. Daha onun acısı tazeliğini korurken bu sabaha karşı 20'den fazla askerimizin şehit edilmesi, Hakkari Çukurca çevresinde, millet olarak hepimizin gönüllerini yaktı. Büyük bir acı içerisindeyiz. Allah kahraman askerlerimize şehitlerimize rahmet etsin, ailelerine, milletimize sabır versin. Bugüne kadar çok acılar yaşadık, bugüne kadar çok sayıda, bir arada askerimizi kaybetmek, acıların en büyüğü olarak önümüze geldi, gönlümüze oturdu. Terörle mücadele ediyoruz. Bugün değil geçmişten bu yana örgüt, ne yaptığını bilemez kudurmuş bir şekilde her türlü lanetli işi yaparak yüreğimizi yakmaya devam ediyor, biz de mücadele ediyoruz. Askerimizle, polisimizle, sivil güçlerimizle güvenlik güçlerimizle, terörün üstesinden gelmeye, bu alçakların önünü kesmeye çalışıyoruz. Çok da başarılar kazanıyoruz ama ne var ki zaman zaman bu tür olaylar hepimizi üzmektedir."

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye'nin huzurlu, güvenli günlere bir an önce erişecek ve terör örgütü ile mücadelede en kısa zamanda başarıya ulaşacaklarını bildirirken şöyle devam etti:

"Buna gönülden inanıyorum, bunu inanarak söylüyorum. Çünkü aldığımız tedbirlerle yaptığımız çalışmalarla çok ileri sonuçlar aldığımızın bilincindeyiz ama ne var ki arazi, onlar için çok elverişli, saklanmaları, gizlenmeleri, silah getirmeleri maalesef çok güçlü silah edinmeleri ve bunları sınırdan içeri geçirmeleri patlayıcı madde elde etmeleri, bu patlayıcıları kullanmaları terör örgütünün işine yarayacak şekilde. O şartlar altında bu mücadeleyi yürüttüğümüzü bütün dünya biliyor. Zaman zaman kontrol dışı, istihbarat dışı, devre dışı kaldığımız zamanlar oluyor. Bu olay, onlardan birisidir. Mutlaka bunu yapanlar ortaya çıkarılacak etkisiz hale getirilecek, kaynakları kurutulacak ve hangi merkezden besleniyorlarsa bütün bağlantıları ile takip edilecek ve yok edilecek. Milletimiz bu açıdan müsterih olsunlar. Acılarını gönüllerimizde yaşatacağız, onlar şehitlerdir bizim inancımıza göre şehitler hiçbir zaman ölmeyen dirilerdir. Gerekli tedbirler mutlaka alınıyor ve alınacak, hükümetimiz toplantı halinde sayın Başbakanımız başkanlığında. Özellikle güvenlikle ilgili birimler Genelkurmay Başkanımız ve Kuvvet

Komutanlarımız olay yerine bizzat gitmişlerdir. Esasen geçtiğimiz günlerde Sayın Cumhurbaşkanımız da Kuvvet Komutanlarımızla birlikte sınırdaki askerlerimizi yerlerinde görmüş, onlarla birlikte yemek yemiş, sınır noktasına gitmiş ve askerlerimizin başarılarını kutlamışlardır. Ne var ki iki gün sonra bugün, aynı yerlerde büyük acılar yaşanıyor. Bize bu acıları yaşatanları Allah en kısa sürede helak etsin. Başka söyleyecek bir şey yok. Şüphesiz Cenab-ı Hak, bütün imkanları bize verecektir. Biz mücadelemizi yapacağız, elimizden gelen tüm imkanları kullanarak bu acılara son vereceğiz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem