"Bugünkü HSYK CHP’nin eseri"

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, “Bugünkü HSYK, CHP’nin eseridir. CHP Anayasa Mahkemesi’ne itiraz etmemiş olsaydı, Anayasa Mahkemesi önerdiğimiz maddeyi reddetmemiş olmasıydı bugünkü HSYK’nın temsilinden yana hiçbir sıkıntımız olmazdı” dedi.

"Bugünkü HSYK CHP’nin eseri"

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, “Bugünkü HSYK, CHP’nin eseridir. CHP Anayasa Mahkemesi’ne itiraz etmemiş olsaydı, Anayasa Mahkemesi önerdiğimiz maddeyi reddetmemiş olmasıydı bugünkü HSYK’nın temsilinden yana hiçbir sıkıntımız olmazdı” dedi.

TBMM’de düzenlediği basın toplantısında HSYK ile ilgili Genel Kurul’da tartışmalar yaşandığını söyleyen Mehmet Metiner, muhalefetin kendilerine “Bugünkü HSYK sizin eseriniz, 2010 yılında ‘evet’ dediniz” şeklinde kendilerine eleştiride bulunduklarını söyledi. “Bugünkü HSYK 2010 referandumunda bizim olmasını istediğimiz bir HSYK değildir. Biz bugünkü HSYK için ‘evet’ demedik. Bugünkü HSYK CHP’nin eseridir. CHP Anayasa Mahkemesi’ne itiraz etmemiş olsaydı, Anayasa Mahkemesi önerdiğimiz maddeyi reddetmemiş olmasıydı bugünkü HSYK’nın temsilinden yana hiçbir sıkıntımız olmazdı” diyerek muhalefetin suçlamasının yersiz olduğunu belirten Metiner, bugünkü HSYK’nın kendilerinin eseri olmadığını, CHP’nin yol açtığı bir yanlışı bugün düzeltmeye çalıştıklarının altını çizdi. CHP’nin bunu çarpıtarak sunmaktan sakınca görmediğini söyleyen Metiner, “HSYK üzerinden muhalefet partisinin bize yönelttiği suçlamaları çarpıtmaya dönük suçlamalar olarak görüyorum. Bugünkü HSYK CHP’nin eseridir. Biz dün CHP’nin arka bahçesi olan, vesayetçi olan HSYK’dan rahatsız isek, bugünkü HSYK’dan da rahatsızız” ifadelerini kullandı.

“İŞİNİZ GÜCÜNÜZ ANAYASA MAHKEMESİ’NİN KAPISINDA BEKLEMEK”

CHP’nin yargının AK Parti’nin arka bahçesi olduğunu iddia ettiğini söyleyen ve CHP’nin iktidara geleceğine inanmadığını belirten Metiner, “İktidara geleceğinizi söylüyorsunuz, iktidarın elinde olan bir yargı en çok sizin işine yarayacaktır. Bu iddia bile CHP’nin zinhar sandıktan çıkamayacağına inandığını gösterir. Soruyoruz, Anayasa Mahkemesi’nin bunu iptal edeceğine inanıyorsunuz, bu kadar kavga gürültü niye? Zaten işiniz gücünüz Anayasa Mahkemesi’nin kapısında beklemek. Anayasa Mahkemesi iptal ederse bizde gerekeni yaparız” diye konuştu.

“SARIGÜL’ÜN KUTULARINDAN NE ÇIKTI ACABA”

Genel Kurul’da her kürsüye çıkan muhalefet partisi milletvekillerinin peşinen hırsızlık iddiasında bulunduklarını söyleyen Metiner, “Peşinen ‘zaten hırsızlık yaptınız, yolsuzluk yaptınız’ diyorlar. Haysiyetli insanlara kara çalacaksanız, Başbakanımızın oğlunun boynuna hırsızlık yaftası asacaksanız, o zaman hukuka saygıdan nasıl bahsediyorsunuz. Bu mu sizin hukuka saygınız? Hukuki bir yolsuzluk var, ikinci operasyonda çuvalların ağzı dahi açılmadan gözaltı müzekkereleri çıkartılıyor, suç delilleri üretiliyor, haysiyetli insanlara kara çalınmak isteniyor. Yargı üzerinden AK Parti’ye, Başbakan’a boyun eğdirilmeye çalışılıyor. Hukuka saygılı olmaları gerekenlerin başında savcılar gelir. Siyaseti dizayn etmeye kalkıyorlarsa suç işliyorlar ve haklarında ne gerekiyorsa yapılır. Ayakkabı kutularından çıkan dolarlardan bahsediyorsunuz ama Sarıgül’ün kutularından ne çıktı acaba. Sarıgül’ü yolsuzluk iddiası ile siz soruşturmadınız mı? ‘Rüşvet ve yolsuzluk vardır’ diyerek ihraç talebi ile rapor tanzim etmediler mi? Sarıgül’ün bankadan aldığı krediye ne oldu acaba? Bizde masumiyet karinesinden dolayı kimseyi suçlamıyoruz. Sarıgül’ün hırsızlık, yolsuzluk yaptığını söylemiyoruz. Sarıgül ile ilgili ‘mahkemelerin verdiği bir karar yoktur’ diyenler 17 ve 25 Aralık operasyonları ile gözaltına alınan insanlarla ilgili mahkeme kararlarını bize gösterebilirler mi acaba? CHP’liler sandığa gitmeye yakın bir dönemde bu tür iddialardan medet umuyorlarsa hiç değilse kendileri ile ilgili iddialarının arkasında dursunlar. Muhalefetin bu zihniyetini kınıyorum” şeklinde konuştu.

“BU SAVCILARIMIZ HADLERİNİ AŞMIŞLARDIR”

Adana ve Hatay’da yaşanan TIR olayları ile ilgili de açıklamalarda bulunan Metiner, “Suriye’ye yardım için giden bu TIR’ları durduranlar bu yetkilerini nereden alıyor acaba?” diye konuştu. Metiner, bir savcının “Buranın kralı benim, ben Başbakan tanımam” dediğini söyleyerek, “Bu ne hadsizliktir, bu ne densizliktir. Savcılar suç işliyorlar. Başbakanımıza karşı saygısızlık yaparak hadlerini aşıyorlar. Başbakanımızı tanımıyorlarsa biz Başbakanımızı onlara tanıtmayı biliriz. Bu açık bir şekilde densizlik ve haddi aşmadır. Savcı ile ilgili işlem yaptığınızda ‘AK Parti hükümeti savcıların görev yerlerini değiştiriyor’ diyorlar. Evet yerlerini de değiştiririz. MİT’e verilen bir görev esnasında bu görevi engelleyen kamu görevlileri hakkında gerekli işlemlerin yapılacağı belirtiliyor. Bu savcılarımız hadlerini aşmışlardır. Görev sınırlarını aşmışlardır, kendi ülkelerini dış dünyanın nezdinde teröre yardım ve yataklık yapan konumuna sokmuşlardır” ifadelerini kullandı.

“CHP’NİN ADINI DEĞİŞTİRMEK LAZIM”

CHP’ye yönelik eleştirilerini sürdüren Metiner, “Mansur Yavaş’tan medet uman, Sarıgül’ü tekrar aday yapan, Anayasa Mahkemesi’nin kapısından ayrılmayan bir CHP’nin adını değiştirmek gerekiyor. Anayasa Mahkemesi Partisi mi demek istersiniz, CHP nasıl bir partidir anlamak mümkün değildir” açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler