Bugün 1 mayıs

Bugün 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı, işçi ve emekçiler tarafından dünya çapında kutlanan, birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günü.Dünya üzerindeki pek çok ülkede, resmî tatil olarak kabul edilmektedir. Türkiye'de ilk kez 1923'te resmî olarak

Bugün 1 mayıs

Bugün 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı, işçi ve emekçiler tarafından dünya çapında kutlanan, birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günü.

Dünya üzerindeki pek çok ülkede, resmî tatil olarak kabul edilmektedir. Türkiye'de ilk kez 1923'te resmî olarak kutlanmıştır. 2008 Nisan'ında, "Emek ve Dayanışma Günü" olarak kutlanması kabul edilmiştir. 22 Nisan 2009 tarihinde TBMM'de kabul edilen yasa ile 1 Mayıs resmi tatil ilan edilmiştir.

TRABZON'DA YÜRÜYÜŞ YAPILACAK

Trabzon'da 1 Mayıs yapılacak yürüyüş ile kutlanacak. Eski TEDAŞ binası önünden başlayacak yürüyüş Atatürk Alanında son bulacak. Yürüyüşe işçi sendikaları partiler ve sivli toplum kuruluşlarının katılması bekleniyor.

POLİSTEN 1 MAYIS ÖNLEMİ

İstanbul Valiliği’nin yaptığı açıklamayla Taksim Meydanı’nın 1 Mayıs kutlamasına yasaklanmasının ardından, günler öncesinden Taksim ve çevresine getirilen demir polis bariyerleri, görevliler tarafından önceden belirlenen yerlere kurulmaya başlandı.

Taksim Meydanı’nın 1 Mayıs kutlamasına yasaklanmasının ardından, günler öncesinden Taksim ve çevresine getirilen demir polis bariyerleri, gece saatlerinde belirlenen noktalara kurulmaya başlandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından Taksim Cumhuriyet Anıtı’nın çevresi ve meydana çıkan sokak ve cadde başları, kamyonlarla meydana getirilen demir bariyerler ile kapatılmaya başlandı. Taksim Meydanı sabah saatlerinden itibaren tamamen araç ve yaya trafiğine kapatılacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler