“Bu siyasal istikrara darbedir”

İçişleri Bakanı Efkan Ala, memleketi Erzurum’da basın mensupları ile düzenlenen sohbet toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bakan Ala, 17 Aralık operasyonuna ilişkin, “Bu siyasal istikrara darbedir” dedi.Polisevi’nde düzenlenen basın

“Bu siyasal istikrara darbedir”

İçişleri Bakanı Efkan Ala, memleketi Erzurum’da basın mensupları ile düzenlenen sohbet toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bakan Ala, 17 Aralık operasyonuna ilişkin, “Bu siyasal istikrara darbedir” dedi.

Polisevi’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Bakan Ala, dinlemelerle ilgili bir soru üzerine, “Bir ilde tüm partiler dinlenmişse AK Parti, CHP, BDP, MHP hepsi dinlenmiş. Şimdi bana sormayacak mısınız bunlar nasıl dinlendi. Oradaki kamu görevlileri de dinlendi. Biz devlet ciddi geleneklerine sahibiz. Kişilerden bağımsız, yanlış yapana mutlaka sorulmuştur.

Kaç yılın hesapları bile soruluyor. Başka çaresi yok. Doğru dürüst çalışalım. Bunun hesabını sormak, soruşturmasını açmak bizim görevimizdir. Dinlemelerle ilgili 40 müfettiş sorusuna ancak 80 lazımsa 80 de göndeririz. Vatandaşın hak ve hukuk kurallarını korumak için buradayız. Biz insanlara suç işleyenleri takip edin diye yetki vermişiz. Onlar takip ettiklerine suç isnat ediyorlar. Buna evet diyemeyiz” diye konuştu.

“SURİYE KONUSUNDAKİ TAVRIMIZDA GİZLİ SAKLI BİR DURUM YOK”

Türkiye’nin Suriye’de yapılan insanlık katliamını dünyanın gözü önünde kınayan, adam gibi duran bir ülke olduğunu söyleyen Bakan Ala, “Bizim desteklediğimiz gizli saklı değil. Özgür Suriye Ordusu’nu destekliyoruz. Bunun gizli saklısı var mı? Cenevre’ye çağrılan oluşumu biz kurdurduk. Başka ülkelerin desteğini de aldık. Destekliyoruz. Bizim sınırımızda bizimle gönlü atan insanlar var. Türkmenler var, Araplar var, başka topluluklar var. Bunlara saldırılar oluyor. Bizim baktığımız, yardım ettiğimiz insanlar var. Oradan gelmiş bunlara bakıyoruz. Neye karşıyız? Türkiye terörü önlemek için harekete geçmiştir.

Aklı, ufku, feraseti yetmeyenler paralel yapılanma kendi hareket ettiği camiayı yaralayarak, açıkça söyleyerek o tabana ihanet edenler, o taban onlara onun için yardım etmiyor. Gitsin çocuklara yurt dışında Allah’ın dinini öğrensinler diye yardım ediyorlar. Görevlendirenler adına bu işleri yapıyorlar. Buradan bir şey çıkmaz. Ne kadar sefil bir durumda oldukları ortadadır” dedi.

“17 Aralık süreci milletin ferasetiyle göreceksiniz olumlu etkileyecek” diyen Bakan Ala, “Dünya aşağıya gidiyor, biz 4.4 büyüyoruz. Herkesin gözü burada. Sonra böyle bir darbe girişimi oluyor, millet bunu görüyor. Ömer Seyfettin’in bir hikayesi var. Milletimiz ariftir, ferasetiyle her şeyi görüyor” diye konuştu.

Bakan Ala, Valiler Kararnamesi’nin yakında olacağını da ifade ederek, “Tayinler, terfiler olur. Bu değişiklikler olur. Çok ehemmiyeti yoktur” dedi.

“BİZ DEVLET NASIL YÖNETİLMESİ GEREKİR, HEM PRATİK HEM DE TEORİK OLARAK BİLİRİZ”

Bakan Ala, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Önce kişiyi tespit edip, sonra hangi hataları yapmış onun üstüne gitmeyiz. Biz devlet nasıl yönetilmesi gerekir, hem pratik hem de teorik olarak biliriz. Yanlışı görür, üzerine gideriz. Hem ahlaken hem dinen doğru değildir. İnsanların hatalarını aramak devlet geleneğine, toplumsal geleneğimize, dinimize uygun değildir.”

Bakan Ala, ses kayıtları ve dinlemelerle ilgili olarak ise, “Yanlış çok hafif kalıyor, ahlaksızlıktır. Devlet olarak yapmamız gerekenler var. Almamız gereken tedbirler var. İletişim devrimi hayatımızın bir gerçeği. Dünyanın tartıştığı bir durum. Keşke bütün dünyaya şunu anlatabilsek; peygamberin ahlakı tamamlamak için gönderildiği bir dinin mensuplarıyız. Bu operasyonlar hem siyasal istikrara darbedir. Siyasal istikrara darbe olursa bundan ekonomi zarar görür. Dolardaki yükselme, bunu kaybettirenler bunun hesabımı vermelidirler. Türkiye’ye gelip yatırım yapmayın deniyorsa, zannetmiyorum ama bunu ima edilecek şeyler yapılıyor, bunun adı vatan sevgisi olamaz. Buna kimsenin hakkı yok. Tahammül edilebilir bir hata değil. Biz tırnaklarımızla mahalle mahalle dolaşarak Türkiye’yi yatırım yapılabilir bir ülke haline getirdik. Bunlar Türkiye için büyük kazanımlar” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem