Bu site tüketiciler için

Tüketiciler, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) yeni web sitesi üzerinden elektrik, doğalgaz, petrol ve LPG piyasasıyla ilgili merak edilen her şeye ulaşabilecek. Tüketiciler, site üzerinden elektrik faturası kontrolünü yapabilecek, aynı zamanda

Bu site tüketiciler için

Tüketiciler, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) yeni web sitesi üzerinden elektrik, doğalgaz, petrol ve LPG piyasasıyla ilgili merak edilen her şeye ulaşabilecek. Tüketiciler, site üzerinden elektrik faturası kontrolünü yapabilecek, aynı zamanda akaryakıt istasyonlarında bayilerin akaryakıt pompa satış fiyatlarını öğrenebilecek.

EPDK'nın yeni web sitesi daha hızlı ve kaliteli hizmet verebilmesi için yenilenerek, 22 Ekim'de yayına girdi. Tüm elektronik cihazlardan ve tarayıcılardan en iyi şekilde görüntülenecek şekilde tasarlanan yeni web sitesinde, serbestleşen enerji piyasalarında tüketici hakları ve tüketicilerin korunması hususlarında tüketici farkındalığı artırmak için tüketicilere ait "Tüketici" köşesi oluşturuldu. Web sitesinin ana sayfasındaki "Tüketici" kısmına tıklayan vatandaşlar, elektrik, doğalgaz, petrol ve LPG piyasasına ilişkin merak edilen her şeye ulaşabilecek. Serbestleşen enerji piyasalarında tüketici hakları ve tüketicilerin korunması hususlarında tüketici farkındalığı artırmak için amacıyla oluşturulan köşeden tüketiciler, kendilerini doğrudan ilgilendiren doğalgaz, elektrik, LPG ve petrol piyasalarına ait mevzuatlara erişebilecek. Ayrıca doğalgaz, elektrik, LPG ve petrol piyasaları ile ilgili tüketiciler tarafından sorulmuş sorular ve verilen yanıtları sıkça sorulan sorular altında görebilecek, şikayet ve bilgi edinme kanallarını daha rahat kullanabilecek. Doğalgaz ve elektrik piyasaları ve tüketici hakları özet bilgiye de ulaşabilecek olan tüketiciler, doğalgaz ve elektrik piyasalarında EPDK tarafından onaylanan tarifelere kolayca erişebilecek, doğalgaz ve elektrik piyasalarında dağıtım veya tedarik hizmeti veren şirketler ve bu şirketlerin iletişim adreslerini de görebilecek.

EPDK'DAN ELEKTRİK FATURASI HESAPLAMA MODÜLÜ

Tüketiciler, bütün bu hizmetlerin yanında elektrik faturası kontrolünü "Elektrik faturası hesaplama modülü"nü kullanarak yapabilecek, sorgulama modülüne faturalarında yer alan bilgileri girerek ödemeleri gereken bedeli sorgulayabilme imkanına kavuşmuş olacak. Diğer taraftan fatura hesaplama modülü, gecikme zammı, kesme açma bedeli, büyük tüketiciler için güç aşım ve reaktif gibi ilave ücretleri içermiyor. Tüketicilerin söz konusu ilaveleri fatura hesaplama modülü ile hesaplanan tutara ekleyerek, fatura üzerindeki bedeli kontrol etmeleri gerekiyor. Tüketiciler, ayrıca web sitesindeki "Tüketici" köşesinden akaryakıt istasyonlarında bayilerin akaryakıt pompa satış fiyatlarını sorgulama imkanına da kavuşmuş olacak.

EPDK'nın web sitesinin geliştirilmesine önümüzdeki günlerde de devam edileceği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler