Bu ne tesadüf

Belgede, ‘’Sakarya Fırat, Ölümsüzler ve Kurtlar Vadisi’’ adlı diziler için şikayet talimatı veriliyor. BDP geçen yıl RTÜK’e başvurup üç dizinin yayından kaldırılmasını istemişti.KCK operasyonları sırasında tutuklanan Nihat Oğraş adlı zanlının, BDP teşkila

Bu ne tesadüf

Belgede, ‘’Sakarya Fırat, Ölümsüzler ve Kurtlar Vadisi’’ adlı diziler için şikayet talimatı veriliyor. BDP geçen yıl RTÜK’e başvurup üç dizinin yayından kaldırılmasını istemişti.

KCK operasyonları sırasında tutuklanan Nihat Oğraş adlı zanlının, BDP teşkilatlarına yazılı olarak ‘’Sakarya Fırat, Kurtlar Vadisi ve Ölümsüzler’’ adlı üç diziyi şikayet talimatı verdiği belirlendi. BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve eş başkan yardımcısı Şerafettin Halis geçen yıl RTÜK’e başvurarak bu dizilerin yayından kaldırılmasını istemişti.

KCK zanlısı Oğraş’dan elde edilen ‘’Genelge benzeri’’ bir belgede, üç dizide de ‘’Kürtlerin, aşağılandığı, hedef gösterildiği ve hakaret edildiği’’ ileri sürülüyor, ‘’Alo RTÜK şikayet hattı’’ telefonu da veriliyor.  Bu talebin ardından Halis ve Demirtaş harekete geçiyor.

Demirtaş’ın Ekim 2010’da, TRT’deki "Sakarya Fırat" ile özel kanallardaki "Ölümsüz Kahramanlar" ve "Kurtlar Vadisi" dizilerinin yanı sıra ‘’Tek Türkiye’’ dizisinin de "Kardeşlik kültürüne zarar verdiğini" savunarak RTÜK’e şikayet ettiği belirlendi. Demirtaş şikayetçi vatandaşların da RTÜK'e başvurmasını istedi.

RTÜK'e bir başvuruda BDP eş genel başkan yardımcısı Şerafettin Halis tarafından yapıldı. RTÜK kanunundaki ilkeleri hatırlatan Halis, "Tek Türkiye" "Ölümsüz Kahramanlar" ve "Kurtlar Vadisi" dizilerinin RTÜK yönetmeliğine aykırılık taşıdığını öne sürdü.. Bu dizilerde Kürt meselesinin sorunlu Kürtler tarafından yaratıldığı yönünde mesaj verildiğini savundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem