Bu ilin 15 günlük suyu kaldı

Yağışların olmaması barajın su miktarını kuruma noktasına getirdi. Barajı besleyen akarsuların yeterli suyu getirmemesi, Yuvacık Barajı’nda 15 metrelik su çekilmesine neden oldu. Devlet Su İşleri’nin kayıtlarına göre, son 50 yılın en kurak dönemi yaşanıyo

Bu ilin 15 günlük suyu kaldı

Yağışların olmaması barajın su miktarını kuruma noktasına getirdi. Barajı besleyen akarsuların yeterli suyu getirmemesi, Yuvacık Barajı’nda 15 metrelik su çekilmesine neden oldu. Devlet Su İşleri’nin kayıtlarına göre, son 50 yılın en kurak dönemi yaşanıyor. Bölge halkı ise yaşanan kuraklık nedeniyle baraj için endişeli.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü İlhan Bayram, “Sapanca hattı olmasaydı Kurban bayramından önce Yuvacık barajında su kalmayacaktı. Kocaeli’yi Sapanca hattı kurtardı. Vatandaşlarımız rahat olsun, B planımız olan Sapanca gölü ve C planımız Namazgah barajı devrede olduğu için su sıkıntısı yaşamayacağız” dedi.

Yuvacık barajında 15 günlük su kaldığını söyleyen Bayram, sözlerini şöyle sürdürdü: ”Yuvacık barajında şu an 5 milyon metreküp su var. Bu da hiçbir yerde su almamış ve yağıştan dolayı su gelmezse 15 günlük suyumuz var demektir. Daha önce 2006 yılının son aylarında böyle bir sıkıntı yaşadık. A planı olarak Yuvacık barajına karşı B planımız yoktu. Ancak, kısa zamanda B planı olarak yanımızdaki Sapanca gölünden 22 km hat ile terfi hattı çektik. Bu hat ile Sapanca gölü yedek baraj olarak geçen yıl görevini gördü.“

Barajda 15 günlük su kalmasının su sıkıntısı olması anlamına gelmediğini ifade eden Bayram, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu yıl Karamürsel bölgesinde İhsaniye ve Avcıdere barajlarının inşaatlarına başlanılacak. Ayrıca, DSİ tarafından bölgenin ihtiyaçlarının karşılanması için de Sakarya’da 190 milyon metreküp kapasiteli Ballıkayalar İçmesuyu Barajı inşa ederek bölgenin su ihtiyacı karşılanacak. Vatandaşlarımız rahat olsunlar, su sıkıntımız olmayacak. Ama her zaman dediğimiz gibi tasarruflu kullansın israf etmesinler.”

Bölge halkı, önümüzdeki hafta beklenen yağışların baraj seviyesini artıracağına inanıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler