Bu İlde yüzde 75 kaçak elektrik kullanılıyor

Mardin'de yüzde 75'e çıkan kaçak elektrik neticesinde 4 elektrik kullanımından 3'ü tahsil edilemiyor. Bakan Yıldız, Diyarbakır'da 6 ili kapsayan elektrik dağıtım hizmetleriyle ilgili Özelleştirme yaptıklarını belirterek, "Dolayısıyla özel sektörün marifet

Bu İlde yüzde 75 kaçak elektrik kullanılıyor
Mardin'de yüzde 75'e çıkan kaçak elektrik neticesinde 4 elektrik kullanımından 3'ü tahsil edilemiyor.
 
Bakan Yıldız, Diyarbakır'da 6 ili kapsayan elektrik dağıtım hizmetleriyle ilgili Özelleştirme yaptıklarını belirterek, "Dolayısıyla özel sektörün marifetiyle bu hizmetler yürütülecek biz denetleneceğiz.
 
Takdir edersiniz ki yüzde 72'ler civarında kayıp kaçak oranımız var. Yüzde 75'lere, 76'Lara kadar çıkıyor. Bu şu demek, her 4 elektirik kullananın 3'ü tahsil edilemiyor demektir. Biz Mardine 166 milyon liralık yatırım yaptık. Sırf bu enerjide de uygun şeyler istihdam kurulsun diye. Benim memleketim Kayseri'ye yaptığımız yatırım yaklaşık 5-7 katını yapıyoruz. Sırf burada vatandaşlarımız mağdur olmasın diye. Ama bu görevler karşılıklı. Devlet hükumetimiz bu görevlerini yerine getirecek. Ama aynı zaman vatanımıza vatandaşlık görevini yerine getirecek. Yoksa başka bir vatandaşın hakkına da girmiş oluruz" dedi. 
 
ANA PARAYI ÖDEYENE FAİZ AFFI
 
Bakan Yıldız, kendisine voltaj düşmeleri ve dalgalanmaları sorunlarına da değinerek, "Değerli valimizin bahsettiği Haziran, Temmuz, Ağustos aylarındaki, salınımlar ve ara ara verilen rahatsızlık aslında tamamen bizim de müşteki olduğumuz abone olmayan tarımsal sulamalardan kaynaklanıyor. Dün Dicle Elektrik'i alan özel sektör temsilcimiz, 1.4 milyar alacağının 750 milyon lirası yaklaşık asıl paraya karşılık geldiğini söyledi. Eğer bu parayı öderseniz ben bu faizi affediyorum dedi. O da 640 milyon lira çok ciddi bir rakam" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler