Bu görüntü tarih olacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yeni düzenlemesiyle, nüfusu 100 binin üzerinde olan yerlerde bina altına fırın yapılamayacak, fırınlar müstakil olacak... Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği'nde yapılacak değişikl

Bu görüntü tarih olacak
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yeni düzenlemesiyle, nüfusu 100 binin üzerinde olan yerlerde bina altına fırın yapılamayacak, fırınlar müstakil olacak...
 
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği'nde yapılacak değişiklikle, yangın olasılığının azaltılması, ısı değişimin binanın taşıyıcı sistemlerine zarar vermemesi, gerekli teknik koşulların sağlanması amacıyla fırınlara yeni standartlar getirilecek. Fırınlar, sanayi, küçük sanayi, organize sanayi, konut dışı çalışma alanları ile ticaret bölgelerinde, zemin katı ticaret olarak belirlenen ve ticaret olarak teşekkül etmiş konut bölgelerinde yapılabilecek.
 
Katkılı pide, kebap, simit fırınları ve geleneksel tandır ocakları, zemin katı işyeri olarak kullanılan binalarda açılabilecek. Fırınların duvar ve döşemelerinde ısı ile ses yalıtımı uygulanması zorunlu olacak. Binanın taşıyıcı sisteminin ve fırınla ilgisi olmayan diğer bağımsız bölümlerin ısı değişiminden olumsuz etkilenmemesi için proje müelliflerince veya konunun uzmanı teknik elemanlarca hazırlanan rapora göre gerekli tedbirler alınacak. Bayilere dağıtım hizmeti veren araçların yükleme, boşaltma işlemlerinin yol üzerinde yapılmaması için fırının önünde kendi otoparkının bulunması zorunlu olacak. Trafik açısından ilgili birimin görüşü de alınacak.
 
Mekanik tesisat projelerinde, kanalizasyon bağlantısına, her türlü böcek ve kemirgen girişini önlemek için çekvalf konulacak. Baca ölçülerinin hesaplanması, soğuk sıcak karşılaşmasında yoğuşma ve terlemenin önlenmesi için bacaların bina iç duvarlarında tesis edilmesi ve filtre takılması şartı aranacak. Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik Hükümleri uyarınca gerekli tedbirler alınacak. Ayrıca fırınların İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik hükümleri ile Türk Standartları Enstitüsü standartlarına uyması gerekecek. Bu şartların yerine getirilmemesi durumunda ruhsat düzenlenmeyecek.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler