Bu görüntü İspanyolları kızdırdı

İspanyol basını Ankara'da gerçekleştirilen ve İspanya Başbakanı Mariano Rajoy ve Başbakan Erdoğan'ın katıldığı ortak metro açılışının Ak Parti'nin bir seçim kampanyasına dönüştürüldüğünü yazdı.İspanyol basını Ankara'da gerçekleştirilen ve İspanya Başbakan

Bu görüntü İspanyolları kızdırdı

İspanyol basını Ankara'da gerçekleştirilen ve İspanya Başbakanı Mariano Rajoy ve Başbakan Erdoğan'ın katıldığı ortak metro açılışının Ak Parti'nin bir seçim kampanyasına dönüştürüldüğünü yazdı.

İspanyol basını Ankara'da gerçekleştirilen ve İspanya Başbakanı Mariano Rajoy ve Başbakan Erdoğan'ın katıldığı ortak metro açılışının Ak Parti'nin bir seçim kampanyasına dönüştürüldüğünü yazdı.

Gazeteler, İspanya Başbakanı Mariano Rajoy'un bir İspanyol firmasının da yapımında katkıda bulunduğu metro açılışı için sadece orada bulunduğunu belirterek ancak ortamın sandığı gibi olmadığını ve bölgenin başbakanın partisinin bayraklarını taşıyan kişiler tarafından bir miting alanına çevrildiğini vurguladı.


"SEÇİM MİTİNGİ NEREDEN GELDİ KİMSE ANLAMADI"

Bu durumdan İspanyol başbakanının hoşnut olmadığına da değinen gazeteler 'Başbakana verilen programda her şey iyi gidiyordu ancak bu seçim mitingi nereden geldi kimse anlamadı, bize metro açılışı denildi ancak ortada tam anlamı ile Ak Parti'nin seçim kampanyası vardı' yorumunda bulundular.

En sert eleştiri El Periodico gazetesinden geldi. Gazete, " Rajoy İslamcı partinin başbakanının seçimine alet edildi' başlığını attı. Lainformacion gazetesi de, "Rajoy, Erdoğan'ın seçim tonu karıştırılmış metro açılışına katıldı" başlıklı yazısında bu durumun uluslar arası teamüllere aykırı olduğunu belirtti.

İSPANYA: "BAŞBAKANIN TAVRI SALDIRGAN"

İspanyollar Başbakan Erdoğan'ın gazetecilere takındığı tavrı "saldırgan" olarak niteleyen gazeteciler "Bu başbakanı gördükten sonra Türkiye'de neden bu kadar çok gazeteci hapis yatıyor şimdi daha iyi anlıyoruz" dediler.

Türkiye'de başbakan tarafından azarlanan Türk gazeteci İspanya'da kahraman ilan edildi.

İspanyol basını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın soru soran gazeteciye verdiği cevabı ve üslubu "saldırı" olarak niteleyerek "İspanyol başbakan ve ekibi Türkiye'de siyasi olarak gergin bir ortam bulacaklarını tahmin ediyorlardı ancak başbakanın gazeteciye vermiş olduğu bu saldırgan tavrı hesaba katmamışlardı" yorumunda bulundu.

El Pais gazetesi, ironik bir başlık atarak "Rajoy Türkiye'nin AB'ye girişini desteklerken Erdoğan da bir gazeteciye saldırıyordu" cümlelerini kullandı. İki başbakanın düzenlemiş olduğu ortak basın toplantısına yolsuzlukların damgasını vurduğunu ileri süren gazete, Recep Tayyip Erdoğan'ın ülkenin her kesiminden yolsuzluklarla ilgili eleştiriler almaya başladığını belirtti. Gazete Türkiye'yi Kazakistan ile karşılaştırarak "İspanya başbakanı totaliter rejimin hüküm sürdüğü Kazakistan ziyaretinde bile diplomatik nezaketlere uyarak özgürlüklerle ilgili görüş belirtip eleştiri yapmaktan kaçınmıştır" sözlerini etti.

El Pais gazetesi İspanya Başbakanı Mariano Rajoy'un bir İspanyol gazetecinin "Türkiye'de internetin kısıtlanması ve Erdoğan'ın yargıyı kontrol altına alması hakkında ne düşünüyorsunuz" sorusuna biz bir ülkenin içişleri ile ilgili yaşananları tartışmadık dese de Türk başbakanın hukuk devleti ve kuvvetler ayrılığı konusunda kendisine güvence verdiğini söyledi" diye yazdı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem