Bu fotoğraftakini tanıdınız mı?

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 1962 yılında mezun olduğu Kayseri'deki Gazipaşa İlkokulu'nu ziyaret ederken, eski sınıf arkadaşlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi. Gül, aynı sıraya oturduğu ilkögretim okulu öğrencilerine, "Keşke ben de bunlar gibi olsaydım şimd

Bu fotoğraftakini tanıdınız mı?

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 1962 yılında mezun olduğu Kayseri'deki Gazipaşa İlkokulu'nu ziyaret ederken, eski sınıf arkadaşlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi. Gül, aynı sıraya oturduğu ilkögretim okulu öğrencilerine, "Keşke ben de bunlar gibi olsaydım şimdi" dedi.

Kayseri'deki gezisini sürdüren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, bugünkü ilk durağı, 1956-62 yılları arasında '224' numarayla okuyup, mezun olduğu Gazipaşa İlkögretim okulu oldu. Okuluna gelişinde ellerindeki Türk bayraklarıyla kendisine tezahürat yapan ve elini sıkmak için yarışan ögrencileri sevip okşayan Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra eski sınıf arkadaşları ve Kayseri Lisesi'ndeki resim öğretmeni Nurşen Özdaman ile aynı sınıfta sıraya oturup, mezuniyet kütüğündeki fotoğraf ve notlarını inceledi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, arkadaşlarıyla tek tek tokalaşıp, öpüştükten sonra arşiv tutulmasının ne denli önemli olduğunu belirterek 11 eski sınıf arkadaşı ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Taş yapı okulun mimarisini çok beğendiğini anlatan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Böyle güzel okul binası şimdilerde bile yok" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Gül, sınıf arkadaşlarının kendisi için çok çalışkan olduğu yolundaki sözlerine itiraz ederek, "İlkokulda hepimiz aynıydık. Hepimiz çalışkandık. Hatta ben bir ara ilkokul 4'üncü sınıfta dedem İzmir'e ilkokul müdürü olarak gittiği için ben de yarım dönem İzmir'de okudum. Ama sonra buraya gelip, bu okulmdan mezun oldum" diye konuştu.

Nostalji yapmanın, anıları tazelemenin insan yaşamında çok önemli olduğunu belirten Cumhurbaşkanı, "Eskiye her zamnan hayranlık duyuluyor" dedikten sonra kendisini bekleyen ögrencilerin arasına karıyşarak bu kez 5'inci sınıftaki bir masaya oturdu.

İlkokuldayken kendisinin de 0. 50 numara gözlük taktığını ve arkadaşlarının kendisine 'Gözlük' diyerek hitap ettiğini anlatan Cumhurbaşkanı Gül, "O zaman gözlük takan ögrenci çok azdı. Benim gözlük numaram yarım dereceydi. Ben de keşke sizler gibi olsam" diye konuştu. Günümüzde kız ögrenci sayısının erkek ögrenci sayısı kadar olduğuna dikkati çeken Gül, "Bizim zamanımız ile şimdiki zaman çok farklı. Hepiniz okuyacaksınız ve büyük insanlar olacakrsınız. Bizim zamanız ile sizin zamanınız farklı" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün sınıf arkadaşlarından Musa Çapar, "Cumhurbaşkanımız benim önümdeki sırada otururdu. Kendisini kızdırmak için tavuk tüyünü kulağına değdirirdim çok huylanırdı" derken, bir başka sınıf arkadaşı Servet Çetinkara da, "Abdullah bey sınıfımızın en çalışkanıydı.

Ögretmen kâğıtları çıkartır aniden yazılı yapardı. Yazılı sonrası etrafına toplanır ve değerlendirmeleri ondan alırdık" diye konuştu. Abdullah Gül'ün lisedeki resim ögretmeni Nurşen Özdamar da, "Abdullah beyin resim kabiliyeti iyiydi. Ancak ben ögrencilerimi resim dersinden çok kişilikleriyle değerlendirirdim. Abdullah Gül son derece saygılı ve efendi bir öğrencimdi" dedi.

Kayseri Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata, okul ziyareti ardından Cumhurbaşkanı Gül'e, okul yılları nedeniyle Gazipaşa İlkögretim Okulu'nun bir hatıra plaketini sundu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler