Bu dereden kan akıyor

 Derede incelemelerde bulunan HAS Parti Bursa İl Başkanı Ali Mollasalih, Bursa Ovası'nın doğusunu sulayan çayın yakınındaki tesisler yüzünden adeta kana bulandığını söyledi.   Vatandaşın daveti üzerine bölgeye giderek incelemelerde bulunan Mollasalih, çay

Bu dereden kan akıyor

 

Derede incelemelerde bulunan HAS Parti Bursa İl Başkanı Ali Mollasalih, Bursa Ovası'nın doğusunu sulayan çayın yakınındaki tesisler yüzünden adeta kana bulandığını söyledi. 
 
 
Vatandaşın daveti üzerine bölgeye giderek incelemelerde bulunan Mollasalih, çayın suladığı arazilerdeki ağaçlar ile geçtiği mahallelerdeki çocukların risk altında olduğunu öne sürdü. HAS Parti Bursa İl Başkanı Ali Mollasalih, yakındaki Et-Balık Kurumu'nun gider borularının çaya uzandığını ve mezbahada kesilen hayvanların artıklarının akarsuya döküldüğünü iddia etti.
 
Mollasalih şöyle devam etti:
 
 
"Kan ve et artıkları çaya ulaşıyor. Deliçay ise tüm bu atıkları suladığı ovadaki tarım arazilerine, mahallelere taşıyor. Bu akarsudan bahçeler sulanıyor ve çayda çocuklar oynuyor. Halk sağlığının tehdit altında olduğunu görüyoruz. Son yıllarda akarsuların azaldığını biliyoruz ve bu tür çayların Bursa Ovası için değerini bilmeliyiz."
 
 
Çevre sakinlerinden bilgi alan Mollasalih, vatandaşın yetkililere yaptığı başvurulardan sonuç alamadığını bildirdi. Mollasalih, bir tesisin atık planının bulunmasının önemli olduğunu söyleyerek, derhal önlem alınması çağrısında bulundu.
 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler