Bu daha başlangıç

Öztürk, "Kadıköylü olmayan, partiyle hiç bir ilişkisi bulunmayan birisi yataktan uyandırılıyor. Sizi aday yapalım diyorlar. Bu kadar onurumuzu, haysiyetimizi, partililiğimizi ayaklar altına almaya kimin hakkı var. Kadıköy'ün geleceğini kurtlar sofrasına y

Bu daha başlangıç

Öztürk, "Kadıköylü olmayan, partiyle hiç bir ilişkisi bulunmayan birisi yataktan uyandırılıyor. Sizi aday yapalım diyorlar. Bu kadar onurumuzu, haysiyetimizi, partililiğimizi ayaklar altına almaya kimin hakkı var. Kadıköy'ün geleceğini kurtlar sofrasına yem etmeyeceğim Her şey bitmedi bu daha başlangıç. Mücadeleye devam edeceğiz." dedi. Belediye bahçesinde bir kalabalık tarafından karşılanan Öztürk, duygulu anlar  yaşadı.

Adaylık süreci ile ilgili  açıklama yapan Öztürk ,"İlk Cumhuriyet yürüyüşünü Boğa'dan Rıhtım'a 30 kişiyle yapmıştık. Bugün bir milyon kişiyle Türkiye'nin en kalabalık Cumhuriyet Yürüyüşünü Kadıköy'de yapıyoruz. Bu süre zarfında Kadıköy, yaşam kalitesinin en yüksek olduğu ilçe konumuna geldi .Kültürün ve sanatın, sporun ve demokratik değerlerin başkenti oldu. Gezi olaylarıyla ortaya çıkan kent bilincine en büyük katkıyı bir gece yüz binlerce kişiyle köprüyü geçen Kadıköylüler gösterdi" dedi.


'KADIKÖYLÜLER UNUTMADI'

Kadıköy'ün kendisinin değil Kadıköy Halkı'nın yönettiğini söyleyen Öztürk, "Bugün aday belirleme sürecinde, Kadıköy'ün kaderi, alıştığımız gibi kentin sahiplerine değil, bazı hatır gönül ilişkilerine bırakılmış gibi gözüküyor. Partimiz seçimlerde baraj altında kaldığında, ayakta kaldığımız tek ilçe Kadıköy'dü. O gün yanımızda durmayanları, gemiyi fare gibi terk edenleri Kadıköylüler unutmadı. Demokrasinin kalesi olan bu kentin kaderi gecenin bir yarısı uykularından uyandırılan, sipariş üzerine aranan Kadıköy'le bağı olmayan adaylara bırakılamaz" şeklinde konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun  aday belirleme sürecinde söz ettiği, ön seçim, kadın ve gençlere yer açılması  gibi kriterleri hep desteklediğini belirten Öztürk, "Ne yazık ki adı geçen isimlere bakınca bu kriterlerin Kadıköy için gözardı edildiği anlaşılıyor. Şunu herkesin bilmesi gerekiyor; Kadıköy birilerini memnun etme yeri değildir ve olmayacaktır" diye konuştu.

'KURTLAR SOFRASINA YEM ETMEYECEĞİM'

Aday belirleme sürecinde partiye tepkili olduğunu söyleyen Öztürk, "Kadıköy'ü kişisel pazarlıkların odağı olmasını içime sindiremiyorum, bana ulaşan tepkilerden Kadıköylülerin de sindiremediğini görüyorum. Demokratik, çağdaş bir Kadıköy için mücadelemiz bitmedi, Kadıköy'ün geleceğini kurtlar sofrasına yem etmeyeceğim. Çağdaş ve demokratik yönetim anlayışımızda ve mücadelemizde her zaman yanımda olan Kadıköylülere teşekkür ederim.Bu daha başlangıç , Kadıköy için mücadeleye devam" şeklinde konuştu.

Gazetecilerin sorularını cevaplandıran Öztürk, 'DSP'den aday olacak mısınız?' sorusuna, “Bütün partilerden teklif geldi. Hepsine teşekkür ettim. Şu anda mücadeleme devam edeceğim" cevabın verdi. Öztürk, 'Bağımsız aday olmayı düşünür müsünüz?' sorusuna da Öztürk, “Niyetim o yönde değil. Şu andaki konuşmalarınız da Kadıköylülerin tavırları da adayları belirleyecek" diye cevap verdi. Öztürk, Mustafa Sarıgül'ün aday gösterilmemesi konusunda etkili olup olmadığı yönündeki soruya da, “Kesinlikle Sarıgül olduğunu düşünmüyorum. Sayın Sarıgül bu konuda defalarca olumlu fikri olduğunu söyledi" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler