Bu da Aşk-ı Memur

Kamusal alanda aşkı bulamayan memur, çareyi ekranda aradı. Ancak mesai saati içinde evlilik programına katılan devlet görevlisi hakkında, soruşturma açıldı.Görücü usulü evlilik, modern hayatta yerini televizyonlara bıraktı. Aradığı aşkı sosyal hayatta bul

Bu da Aşk-ı Memur

Kamusal alanda aşkı bulamayan memur, çareyi ekranda aradı. Ancak mesai saati içinde evlilik programına katılan devlet görevlisi hakkında, soruşturma açıldı.

Görücü usulü evlilik, modern hayatta yerini televizyonlara bıraktı. Aradığı aşkı sosyal hayatta bulamayan vatandaş, evlilik programlarının kapısına aktı. Kamusal alanda evlilik planları yapamayan memurlar da çareyi izdivaç programlarında aradı. Ancak ekranda ruh ikizini aramak isteyen memurun karşısına yasak çıktı. Mazeret izni kullanarak, mesai saatlerinde evlilik programına çıkan memurlar hakkında soruşturma başlatıldı. İlginç bir olay da Milli Eğitim'de yaşandı. Milli Eğitim'de çalışan bir memur, geçtiğimiz günlerde iki gün üst üste mazeret izni alarak bir evlilik programına katıldı. Ancak mazeret izni alırken ekrana çıkacağını gizledi. İzin talebinde özel nedenleri gerekçe gösterdi.

YAKAYI ELE VERDİ
Gelin görün ki programa katılan bu memur ekranda yakayı ele verdi. Mesai saati içinde işini bırakıp ekrana çıkan memur hakkında soruşturma başlatıldı. Peki evlilik programına katılmak isteyen memurun karşılaştığı zorluklar neydi? Yasaya göre programlara katılmak isteyen memurlar, kurumlarından resmi izin talep ediyor. Devlet memurlarının mesai saati dışında, izinli olduğu günlerde evlilik programlarına katılmasına yönelik yasal bir engel bulunmuyor. Ancak programlar genellikle hafta içi yayınlandığı için memurların bu saatlerde programa katılmaları çok zor görünüyor. Programa katılan memurların, medeni halini, özel hayatı ile ilgili bilgilerini, çalıştığı kurumu açıklaması disiplin bakımından suç teşkil etmiyor. Ancak memur programda işyeri arkadaşı, işi ile ilgili gizli ya da kişisel bilgilerin ifşa edilmesi halinde disiplin cezası alabilir.

YASA NE DiYOR?
657 sayılı Devlet Memurları Yasası'na göre memurlar basına bilgi veya demeç veremiyor. Bu konuda gerekli bilgi ancak bakanın yetkili kılacağı görevli illerde valililer ve yetkili kılacağı görevli tarafından verilebiliyor. Yetkili olmadığı halde demeç verenler, kınama, aylıktan kesme, kademe ilerlemesinin durdurulması, devlet memurluğundan çıkarmaya kadar çeşitli disiplin cezalarıyla karşı karşıya kalabiliyor. Ancak memurlara ilişkin mevzuatlarda evlilik benzeri programlara çıkma konusunda bir hüküm yer almıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem