Bu Cümleler Behzat Ç'yi Bitirir mi?

Geçtiğimiz günlerde Star televizyonu'nun fenomen dizisi Behzat Ç hakkında Türk aile yapısına aykırı olması ve yaşam kurallarına ters davranışlar sergilediği iddiasıyla, 3 şikayet başvurusu daha yapıldı. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Başbakan Yardımcıs

Bu Cümleler Behzat Ç'yi Bitirir mi?

Geçtiğimiz günlerde Star televizyonu'nun fenomen dizisi Behzat Ç hakkında Türk aile yapısına aykırı olması ve yaşam kurallarına ters davranışlar sergilediği iddiasıyla, 3 şikayet başvurusu daha yapıldı. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, "İki kez ceza verdik, dikkatle izliyoruz" dediği, "Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi" dizisine ilişkin olarak bakanlığına 3 şikayet başvurusu yapıldığını, bunları, gereği için RTÜK'e gönderdiğini açıklamıştı.

MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen'in dizi hakkındaki soru önergesine Şahin'in yanıtı diziyi zora sokmuş olacak ki savcı Esra'yı canlandıran Canan Ergüder, geçtiğimiz haftalarda izleyicinin karşısında gelinlikle çıktı ve Behzat komiser ile savcı hanım evlendirilmek zorunda kaldı. İzleyici, diziye prangalar vuruldu korkusu yaşıyorken dizide yine yer yerinden oynadı.

Dizinin 67. bölümünde Suna komiserin intihar sahnesi tabiri caizse tavan yaptı. İntihar sahnesinde kadın cinayetlerini ağır bir dille eleştiren senarist, her ne kadar alkışı hak etse de son sahnede söylenenler, "Dizi yayından kaldırılır mı ?" sorusunu akla getirmiyor değil. Dizide kadın komiseri canlandıran Suna'nın, intihar öncesi sarf ettiği, "Bu ülkede son 7 yılda kadın cinayetleri yüzde bin dörtyüz arttı, sadece beş dakika daha yaşamak istedim, bütün öldürülen kadınlar gibi" deyip yaşamına son vermesi ve son yıllarda hızla artan kadın cinayetlerini gözler önüne sermesi bazı çevreleri rahatsız edeceğe benziyor.

RTÜK DİZİ İÇİN NE DEMİŞTİ?

Geçen hafta CNN Türk'te Ayşenur Arslan'ın hazırlayıp sunduğu Medya Mahallesi programına konuk olan RTÜK Başkanı Davut Dursun, Behzat Ç hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı.

Ayşenur Arslan: Duyarlılığı televizyon programlarına yansıtmak ne kadar sahici bir izdüşümdür. Benim sizinle program yapacağımı öğrenen herkes Behzat Ç'yi sor dedi.

Behzat Ç'yi neden evlendirdi RTÜK?

Davut Dursun: Biz çöpçatanlık kurumu değiliz. Bu yakıştırma ve yanlış bilgiler. Kendi aramızda zaman zaman espri konusu oluyor. Senarist de bir açıklama yaptı sanırım. Bunlar evlenmiş allah mutlu bahtiyar etsin. Biz alkışlarız. Belki de dizinin tartışılması için bir pr çalışması mı bilmiyorum.

Ayşenur Arslan: Yani bu izdivaçtan RTÜK sorumlu değil?

Davut Dursun: Biz aileyi savunan bir kurumuz. Bir dizide aile kurumu savunuluyorsa bu olumlu bir şey. Ama bizim dizilere aile kurun, evlenin diye ne bir tepkimiz var ne de çabamız var.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler