Bu bir terör saldırısıdır lanetliyoruz

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Somali'nin başkenti Mogadişu'da Türk Büyükelçiliği ek binasına bombalı araçla düzenlenen intihar saldırısına ilişkin, "Büyükelçiliğimize bugün bir terör saldırısı gerçekleşti. Bir polisimiz şehit oldu, 2 polisimiz de yara

Bu bir terör saldırısıdır lanetliyoruz

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Somali'nin başkenti Mogadişu'da Türk Büyükelçiliği ek binasına bombalı araçla düzenlenen intihar saldırısına ilişkin, "Büyükelçiliğimize bugün bir terör saldırısı gerçekleşti. Bir polisimiz şehit oldu, 2 polisimiz de yaralandı. Şu anda yaralı polislerimizi ve şehit polisimizi almak için bir ambulans uçağı hareket etmek üzere" dedi.

Başakşehir Belediyesi tarafından Sular Vadisi'nde düzenlenen ramazan etkinliğine katılan Bozdağ, etkinlik öncesinde basın mensuplarına, büyükelçiliğe yapılan saldırıyı değerlendirdi.

Gerçekleşen saldırıda bir polisin şehit olduğunu, 2 polisin de yaralandığını belirten Bozdağ, yaralı polisleri ve şehit polisi Türkiye'ye getirmek için bir ambulans uçağın hareket etmek üzere olduğunu söyledi.

Hayati tehlikeleri yok

Bozdağ, yaralılara orada bulunan sağlık ekiplerince ilk müdahalenin yapıldığını, sağlık durumlarının iyi olduğunu ve hayati tehlikelerinin bulunmadığını kaydederek, yaptıkları görüşmeler sonucunda yaralı polisleri Nairobi'ye götürttüklerini dile getirdi.

Ambulans uçak gidene kadar yaralıların Nairobi'de olacağını ifade eden Bozdağ, şöyle devam etti:

"Çünkü uçağın oraya gitmesi 6,5 saat sürüyor. Bu nedenle zaman kaybını önlemek için güvenli bir ortamda olmalarını istedik. Oradaki Türk yetkilileri de çalışmalarını sürdürüyor. Şehidimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Bu bir terör saldırısıdır. Yapanları da failleri de lanetliyoruz. Türkiye, Mogadişu'da insani ve vicdani görevini yapmak için bulunuyor. Oradaki insanların yaşayabilmeleri için uğraş veriyor. Bombalı aracın patlamasından sonra intihar saldırısı gerçekleştirmek isteyen 3 kişi de etkisiz hale getirilmiştir. Bu kişiler içeriye saldırmaya çalıştıkları zamanda gerekli müdahale yapılarak etkisiz hale getirilmişlerdir."

Bozdağ, Somalili makamların da gerekli araştırmaları sürdürdüğünü vurgulayarak, "Orada insani amaçla bulunan çok sayıda vatandaşımız var. Burada bulunan terör grupları zaman zaman bu tür saldırılarda bulunuyorlar. Gerekli detaylar, yapılan araştırmalar sonucunda belirlenecek. Şu ana kadar olayı üstlenen bir terör örgütü yok" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem