"Bu bir rezalettir!"

Sağ­lık Ba­ka­nı Meh­met Mü­ez­zi­noğ­lu, BU­GÜ­N'­e yap­tı­ğı açık­la­ma­lar­da Kur­ban Bay­ra­mı için va­tan­da­şı hem uyar­dı hem öne­ri­de bu­lun­du. ‘Kur­ban Bay­ra­mı­'n­da bol bul­dum bol yi­ye­yi­m' dü­şün­ce­si­nin sağ­lık açı­sın­dan iyi ol­ma­d

"Bu bir rezalettir!"

Sağ­lık Ba­ka­nı Meh­met Mü­ez­zi­noğ­lu, BU­GÜ­N'­e yap­tı­ğı açık­la­ma­lar­da Kur­ban Bay­ra­mı için va­tan­da­şı hem uyar­dı hem öne­ri­de bu­lun­du. ‘Kur­ban Bay­ra­mı­'n­da bol bul­dum bol yi­ye­yi­m' dü­şün­ce­si­nin sağ­lık açı­sın­dan iyi ol­ma­dı­ğı­nı kay­de­den Mü­ez­zi­noğ­lu, "İn­san vü­cu­du ara­da bir kon­trol­lü boz­ma­ya mü­sa­ade ede­r" di­ye ko­nuş­tu.

Bü­tün et­le­rin din­len­me­si ge­rek­ti­ği­ni di­le ge­ti­ren Mü­ez­zi­noğ­lu, "Ba­na Kur­ban Bay­ra­mı sa­ba­hı de­se­ler ki bu ci­ğe­ri bir gün bek­let ya­pa­mam. Ya­pa­ma­dı­ğım bir şe­yi de va­tan­da­şa yap di­ye­me­m" de­di. Acil du­rum­lar ve çe­şit­li sağ­lık bil­gi­si al­mak is­te­yen­le­rin "A­LO 181" hat­tı­nı ara­ya­bi­le­cek­le­ri­ni vur­gu­la­yan Mü­ez­zi­noğ­lu, 40 yaş üs­tü va­tan­daş­la­rı ak­şam ye­mek­le­ri ko­nu­sun­da uyar­dı.

Özel­lik­le ak­şam­la­rı ye­nen ağır ye­mek­le­rin hi­per­tan­si­yo­na bağ­lı be­yin ka­na­ma­sı­na ne­den ola­bi­le­ce­ği­nin al­tı­nı çi­zen Mü­ez­zi­noğ­lu, be­yin ka­na­ma­la­rının sa­ba­ha kar­şı üç ila beş ara­sın­da ger­çek­le­şe­bi­le­ce­ği­ni ifa­de et­ti.

Ye­rel yö­ne­tim­le­rin de ke­sim ala­nın­da bol su bu­lun­dur­ma­sı ge­rek­ti­ği­ni kay­de­den Ba­kan, "Top­lum­sal has­sa­si­yet ne ka­dar iyiy­se yö­ne­tim has­sa­si­ye­ti de o ka­dar ar­tı­yor. Kur­ban ay­nı gün ve ay­nı sa­at­te ya­pı­lan bü­yük bir or­ga­ni­zas­yon. Yan­lış­la­rın ge­rek­çe­si­ni bul­ma­ma­lı­yız. Ge­rek­li tüm ted­bir­ler alın­ma­lı­" di­ye ko­nuş­tu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler