BP'nin çevre felaketinin bedeli

Edinilen bilgilere BP, felaket yüzünden yaşamları ve sağlıkları etkilenen, aralarında balıkçılar, çevre sakinleri ve temizleme görevlilerinin de bulunduğu yaklaşık 100 bin davacıyla 7,8 milyar dolarlık anlaşma yaptı. Anlaşma, ABD, eyalet yönetimleri ve so

BP'nin çevre felaketinin bedeli

Edinilen bilgilere BP, felaket yüzünden yaşamları ve sağlıkları etkilenen, aralarında balıkçılar, çevre sakinleri ve temizleme görevlilerinin de bulunduğu yaklaşık 100 bin davacıyla 7,8 milyar dolarlık anlaşma yaptı. Anlaşma, ABD, eyalet yönetimleri ve sondaj şirketlerinin BP'den tazminat taleplerini içermiyor. Meksika Körfezi'ndeki Deepwater Horizon petrol platformunda Nisan 2010'da meydana gelen patlamada 11 işçi yaşamını yitirmiş, 4 milyon varil petrol çevreye akmıştı. Petrol kuyusu, patlamadan 85 gün sonra, milyonlarca varil petrolün çevreye yayılmasından ardından tıkanabilmiş, Eylül ayında da tamamen kapatılmıştı. BP, anlaşmayla ödenecek paranın bir süre önce kurulan 20 milyar dolarlık tazminat fonundan karşılanacağını açıkladı. BP'yle ilgili davanın Pazartesi günü başlaması bekleniyordu, ancak anlaşmanın ardından dava ertelendi. ABD Başkanı Barack Obama, olayı ABD'nin karşı karşıya kaldığı en büyük çevre felaketi olarak nitelendirmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem