Bozdağ'dan muhalefete çağrı

CHP Grup başkanvekili Engin Altay "Sayın Bakan biz samimiyetle bu konuda kurulacak bir masaya üye vermeye hazırız. Samimiyseniz bu teklifi çekin, yarın görüşmeye başlayalım" dedi.Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Ben Bakan olarak HSYK üyeleri hakkında suç duyu

Bozdağ'dan muhalefete çağrı

CHP Grup başkanvekili Engin Altay "Sayın Bakan biz samimiyetle bu konuda kurulacak bir masaya üye vermeye hazırız. Samimiyseniz bu teklifi çekin, yarın görüşmeye başlayalım" dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Ben Bakan olarak HSYK üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmadım. Soruşturmanın gizliliğini ihlal eden kişilerle ilgili suç duyurusunda bulundum, HSYK’yı bununla ilgili göreve çağırdım” dedi.

'SİYASETİN İÇİNDE BİR YAPI VAR'

HSYK Kanun Tasarısı’nın görüşmelerinin yapıldığı ve AK Partili milletvekilleri ile CHP’li milletvekilleri arısında yaşanan yer tartışmasından sonra komisyonda usul tartışmaları yapıldı. Adalet Komisyonu’nda yaptığı konuşmada, HSYK’nın hiçbir ideolojinin arka bahçesi olmaması, hiçbir siyasi anlayışın önünde arkasında olmaması ve milletin yargısı olması için bazı değişiklikleri yaptıklarını belirten Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “O günkü yaşanan tartışmalara baktığınız zaman siyasetin içinde bir yapı var, her gün bir bildiri var. HSYK bildiri yayınlıyor, başka yargı birimleri bildiri yayınlıyor, daha şiddetlisini yayınlamada bir rekabet var. Türkiye’de siyaseti siyasetçilerin yapması lazım. O zaman dedik ki, bir yapı olsun, seçimleri kendi içinde olsun, kaynakları çeşitli olsun farklı farklı insanlar gelsin, uzlaşsınlar, bir ideolojinin veya bir mensubiyetin emrine yapılar girmesin. Türkiye bundan bedel ödedi. Biz Anayasa değişikliği yapılırken de herkesin tek kişiye oy vermesi ilkesini koyduk ki, her renk buraya gelsin, her yapı buraya gelsin. Biz bu düşünce ile yaptık. Bugün geldiğimiz noktada başka bir anlayışın, başka bir mensubiyetin ve başka bir ideolojinin hakim olması ve ona göre olayları dizayn etmesi için biz bunu yapmadık” diye konuştu.

'HSYK SADECE AK PARTİ'NİN KONUSU DEĞİL'

HSYK konusunun sadece hükümetin ve AK Parti’nin konusu olmadığını belirten Bakan Bozdağ, “Buradan bir çağrı yapıyorum, Türkiye’nin bu sorunları yaşamaması, bir daha benzer tartışmaların içine girmemesi için, iktidar grubunun, ana muhalefetin, diğer muhalefet partilerinin bir araya gelip yeni bir yeni bir HSYK yapısı ve Anayasa değişikliği nasıl olur bununla ilgili çalışma yapmaya varız. Birlikte, uzlaşarak, yepyeni bir yapı ortaya koymaya hazırız. Dün başka, bugün başka bir ilke etrafında durursak, ana ilkeyi görmezden gelirsek bu şikayetler bitmez. Bu düzenlemelerde bu şikayetleri bitirmez. Yarın başka şikayetler, onun için gelin HSYK konusuna, hukuk devleti konusuna, siyasal pozisyonlarımız, duruşlarımız çerçevesinde değil, el birliği ile Türkiye için birlikte bakalım. Biz buna açığız, daha iyisini beraber yapalım. Komisyonda da görüşmeler sırasında eminim ki, bu teklifte pek çok husus sizin katkınızla değişecektir. Biz daha doğrusunu, Anayasa’yı birlikte uzlaşarak değiştirmek suretiyle yapabiliriz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem