Bozdağ yargı paketini açıkladı

Adalet Bakanı Bozdağ, cinsel taciz ve cinsel istismarda beden ve ruh sağlığının bozulması halinde cezanın artırılacağına ilişkin düzenlemenin yürürlükten kaldırıldığını açıkladı.LAF ATANA 6 AY HAPİSAdalet Bakanı Bekir Bozdağ, bugün Meclis'e sunulan yargı

Bozdağ yargı paketini açıkladı

Adalet Bakanı Bozdağ, cinsel taciz ve cinsel istismarda beden ve ruh sağlığının bozulması halinde cezanın artırılacağına ilişkin düzenlemenin yürürlükten kaldırıldığını açıkladı.

LAF ATANA 6 AY HAPİS

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bugün Meclis'e sunulan yargı paketi hakkında basına bilgi verdi. Bozdağ, cinsel tacizin (söz atma) suçunun çocuğa işlenmesi halinde verilecek cezanın alt sınırının 3 aydan 6 aya çıkarıldığını anlattı. Cinsel dokunulmazlığa karşı suçun çocuklara yönelik işlenmesi halinde 4 yıldan 8 yıla kadar hapis verilecek.

AĞIRLAŞTIRICI SEBEPLER

Suçun yoğun olarak işlenmesi halinde ise 8 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası verilebilecek. Suçun vücuda organ veya sair bir cisim sokulması suretiyle gerçekleşmesi halinde ise 16 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası verilebilecek. Suçun işlenmesini kolaylaştıran bazı faktörler ağırlaştırıcı sebep olarak kabul edildi. Bunlar, vesayet, kamu görevi, koruyucu aile, kayın hısımlığı, üvey baba, üvey ana, üvey baba, ayrıca yurt ve pansiyon gibi toplu olarak birlikte yaşama zorunluluğu olan yerlerde işlenmesi hali de artırım nedeni kabul edildi.

MÜEBBET 33 YILA ÇIKARILDI

Cinsel suçlardan hapis cezasına mahkum olanlar tıbbi tedavi, mağdurun bulunduğu yere yaklaşmamak, çocuklarla bir arada olmayı gerektiren bir ortamda çalışmamak gibi tedbirlerden bir veya bir kaçına tabi tutulabilecek. Cinsel saldırı suçundan hapis cezasına mahkum olanların, koşullu salıverilme süreleri, 2/3 oranından 3/4 oranına çıkarıldı. Çocuklara işlenen suçlardan dolayı ağrılaştırılmış müebbet hapis cezası alanlar 30 yıl yerine 39 yıl, müebbet hapis cezası alanlar 24 yıl yerine 33 yıl ceza infaz kurumlarında kalacaklar.

Adalet Bakanı Bozdağ, cinsel taciz ve cinsel istismarda beden ve ruh sağlığının bozulması halinde cezanın artırılacağına ilişkin düzenlemenin yürürlükten kaldırıldığını açıkladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler