Boş denilen 'ucube' dolu çıkınca!

İnsanlık Anıtı'nda çalışmalarını sürdüren taşeron firma çalışanları etüt çalışmalarında içinin boş olduğu ifade edilen anıtın içi dolu çıkınca daha 3'üncü parçada 67 ton ağırlığa ulaştı. Çalışanlar 370 ton olduğu ifade edilen anıtın ağırlığının daha fazla

Boş denilen 'ucube' dolu çıkınca!

İnsanlık Anıtı'nda çalışmalarını sürdüren taşeron firma çalışanları etüt çalışmalarında içinin boş olduğu ifade edilen anıtın içi dolu çıkınca daha 3'üncü parçada 67 ton ağırlığa ulaştı. Çalışanlar 370 ton olduğu ifade edilen anıtın ağırlığının daha fazla çıkacağını söylüyor.

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'ucube' diye nitelendirdiği İnsanlık Anıtı'nda çalışmalar sürüyor. Çalışmaları hava şartları da olumsuz yönde etkiliyor. Kars'ta bir haftadır devam eden yağışlar ve rüzgar anıtta yapılan çalışmaları önemli ölçüde aksatıyor. Geçen salı başlanan çalışmalarda gelinen nokta ise her iki figürün toplamda 40 ton olan başlarının sökülmesi ve sırtı Kars kalesine bakan figürün karşısındakinin 27 ton olduğu belirtilen omzunun sökülmesi oldu.

 

Bugün ise anıtta Kars Kalesi'ne bakan figürün omzunun sökülmesine yönelik çalışmalar başlatıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem