Bonomo: TRT beni neden seçti

Bakü'de düzenlenecek 57. Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi temsil edecek olan Can Bonomo TRT'nin kendisini seçmesinin şaşkınlığını yaşıyor. Henüz 24 yaşında çok genç bir müzisyen olduğunu söyleyen Bonomo, "Bence TRT'nin beni seçmesi cesaret işi. N

Bonomo: TRT beni neden seçti

Bakü'de düzenlenecek 57. Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi temsil edecek olan Can Bonomo TRT'nin kendisini seçmesinin şaşkınlığını yaşıyor. Henüz 24 yaşında çok genç bir müzisyen olduğunu söyleyen Bonomo, "Bence TRT'nin beni seçmesi cesaret işi. Neden seçtikleri konusunda da bir fikrim yok. Ama kendime güveniyorum" diyor

Sahneye sürekli şapkayla çıkan Bonomo, şapka konusunda obsesif olmadığını belirtiyor ve "Belki Eurovision' da da takarım" diyor.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenecek 57. Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi temsil edecek olan Can Bonomo, kendi tabiriyle tatlı bir endişe ve telaş içinde.

"İzmir doğumluyum. Klasik müzik çalıştıktan sonra çağdaş müzik derslerine devam ettim. Bilgi Üniversitesi'nde sinema eğitimi aldım. Küçük yaştan beri en büyük hevesim olan şiirle müziğimi birleştirme kararı aldığımda ilk bestelerimi çıkardım. 2007'de söz ve müzikleri bana ait olan parçaları kaydettikten sonra Can Saban'ın yaptığı aranjmanlarla 'Meczup' isimli ilk albümümü oluşturduk. Şimdilerde yeni Eurovision'a hazırlanıyoruz."

TRT'NİN BENİ SEÇECEĞİNİ ASLA TAHMİN ETMEZDİM
"Eurovision'a aday olduğumu öğrendiğimde çok şaşırdım. Ekip olarak uzun bir süre birbirimize bakıp cevap vermeyi unuttuk. Şoku atlattıktan sonra aramızda konuşup teklifi kabul ettik. Eurovision'da yarışmayı doğrusunu söylemek gerekirse hiç düşünmemiştim. Tabi ki gideceğim için mutlu ve çok heyecanlıyım ama açıkçası TRT tarafından seçileceğimi asla tahmin etmezdim."

TRT NEDEN BENİ SEÇTİ BİLMİYORUM
"Ülkemi en iyi şekilde temsil etmek ve Türkiye'den 'Vay be ne güzel iş çıkarmışlar' dedirtebilmek, benim için ilk öncelik. Kendime de güveniyorum.

TRT'nin beni neden seçtiği konusunda hiçbir fikrim yok, ama şaşırtıcı bir karar olduğu ayan beyan ortada. Çünkü ben 24 yaşında, ilk albümü bir senesini tamamlamamış, müzisyenim. Bence çok büyük bir cesaret işi. TRT çok genç bir sanatçıyı, müziğini beğendiği ve Türkiye'yi gösterebileceğini düşündüğü için seçtiyse, benim de 'Eurovision'a gitmeyeyim' demem ahmaklık olurdu.

Şu an işin çok başındayız. Şarkılarım kendi tarzımın Eurovision giysisi giymiş hali olacaktır. Benden başka türlüsünün çıkması eğreti durur. Hazırlıklarımız sürüyor. Şu anda üç şarkıyı aynı anda ilerletiyoruz.

Bunlardan bir kısmı Türkçe, bir kısmı İngilizce. Eurovision'da İngilizce şarkı söylemek galiba yolumuzu daha çok açabilir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem