Bombacıya 388 yıl hapis istendi!

Tuzla'da bir parkta meydana patlamayla ilgili soruşturma tamamlandı. Bomba elinde patlayan şüpheli Mazlum Singil ve Gülizar Turhan'ın araç yakma eylemleri de gerçekleştirdiği iddia edildi. Singil için 388, Turhan için ise 37 yıla kadar hapis talep edildi.

Bombacıya 388 yıl hapis istendi!

Tuzla'da bir parkta meydana patlamayla ilgili soruşturma tamamlandı. Bomba elinde patlayan şüpheli Mazlum Singil ve Gülizar Turhan'ın araç yakma eylemleri de gerçekleştirdiği iddia edildi.

Singil için 388, Turhan için ise 37 yıla kadar hapis talep edildi.İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ufuk Ermertcan tarafından hazırlanan 5 sayfalık iddianamede, 13 müşteki ile 2'si tutuklu 3 sanık yer aldı. 'Öz Savunma Birlikleri' adlı oluşumun PKK/Kongra-Gel terör örgütüne bağlı silahlı faaliyet yürüten bir yapılanma olduğu, özellikle kent merkezlerinde infial oluşturacak eylemler gerçekleştirmey i amaçladıkları ifade edildi. Tuzla'da meydana gelen patlamanın da bu tip eylemler kapsamında olduğu değerlendirilen iddianamede, İçmeler Parkı içerisinde 22 Nisan 2011'de yanlarında bulundurdukları üç adet zaman ayarlı, basınç etkili el yapımı bombanın patlaması sonucu şüpheliler Mazlum Singil ve Gülizar Turhan'ın yaralandıkları anlatıldı.

Görgü tanığı Hakan K.'nın, "Park içerisindeki banka bir erkek şahsın oturduğunu, arkasına dönüp bir şey ile uğraştığını, ardından esmer, kısa boylu bir bayanın da banka oturduğunu, aralarında bir şeyler konuştuklarını, o anda patlama sesi duyduğunu." söylediği kaydedildi.

İddianameye göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca ifadesi alınan Murat Alkış ise, şüpheli Mazlum Singil'in Pendik Demokratik Yurtsever Gençlik üyesi olduğunu ve kendisine araç yakacaklarını söylediğini, kendisinin vazgeçtiğini ancak Mazlum Singil'in yaktığı araçların alevlerini gördüğünü anlattı. Bu kapsamda iddianamede müşteki olarak yer alan 1 kişinin işyerinin, 12 kişinin ise araçlarının yakıldığı ve müştekilerin de şikayetçi olduğu ifade edildi.

İddianamede, şüpheli Seval Wagner'in, yakalanamadığı için dosyası ayrılan şüpheli Servet Yıldız ile irtibatlı olduğu belirtildi. Wagner'in evinde yapılan aramada ele geçirilen "Özgür Halk ve Demokratik Modernite, Hakikat Rejimi ve Yöntem" isimli dergi hakkında Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nin toplatma ve el koyma kararı bulunduğu ve bu delillere göre de yasadışı terör örgütüne üye olma suçunu işlediği kaydedildi.

İddianamede tutuklu sanık Mazlum Singil'in "Silahlı terör örgütüne üye olmak, mala zarar vermek, genel güvenliği kasten tehlikeye sokmak ve tehlikeli madde bulundurmak" suçlarından 71 yıldan 388 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. İddianamenin diğer tutuklu sanığı Gülizar Turhan'ın "Silahlı terör örgütüne üye olmak, genel güvenliği kasten tehlikeye sokmak ve tehlikeli madde bulundurmak" suçlarından 15 yıldan 37 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Tutuksuz sanık Seval Wagner'in ise "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler