Bomba yüklü 3 araç imha edildi

Şırnak'ta güvenlik güçleri facia yaşanmadan önledi

Bomba yüklü 3 araç imha edildi
Şırnak'ın Silopi ilçesinde PKK'lı teröristlerce bombalı eylemlerde kullanılmak üzere hazırlandığı belirlenen 3 araç, güvenlik güçlerince imha edildi. 

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Şırnak ile Cizre arasındaki Cudi Dağı Kösreli mevkisinde PKK'lı teröristler tarafından bombalı eylemlerde kullanılmak üzere 3 aracın hazırlandığı bilgisi üzerine 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı ekiplerince operasyon düzenledi.

Operasyon bölgesinde yapılan arazi taramasında PKK'lı teröristlerin 26 Ağustos'ta Cizre'deki saldırıda kullandıkları aracın bir benzeri olan damperli kamyon ile 2 lüks araç tespit edildi.

Bomba imha ekipleri tarafından yapılan incelemede, kasasında kullanıma hazır 5 ton ağırlığında el yapımı patlayıcı bulunan kamyon ile 2 lüks araç patlatılarak imha edildi.

Teröristlerin bomba yüklü kamyon ile Silopi ilçesinde eylem hazırlığında olduğu, diğer iki aracı da saldırılarda kullanmak için hazır beklettiği değerlendirildi.

Bu arada aynı bölge tespit edilen bir sığınakta ele geçirlen çok sayıda yaşam malzemesi ve akaryakıtın da imha edildiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler