Bomba düzenekleri temizlendi: Yasak kalktı

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 27 Ocak ve 2 Şubat tarihlerinde sokağa çıkma yasağı ilan edilen bölgelerde güvenlik kuvvetleri tarafından yapılan çalışmaların ardından bomba düzeneklerinin temizlenmesiyle sokağa çıkma yasağı kaldırıldı. Sur İlçe Kaymakamlığı

Bomba düzenekleri temizlendi: Yasak kalktı

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 27 Ocak ve 2 Şubat tarihlerinde sokağa çıkma yasağı ilan edilen bölgelerde güvenlik kuvvetleri tarafından yapılan çalışmaların ardından bomba düzeneklerinin temizlenmesiyle sokağa çıkma yasağı kaldırıldı.

Sur İlçe Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, bomba düzeneklerinin temizlendiği 9 mahallede sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı belirtildi. Açıklamada, "İlçemiz Sur içi mahallelerinde silahlı terör örgütü mensuplarınca barikat kurma, hendek kazma ve bombalı tuzaklama faaliyetleri neticesinde eğitim-öğretim faaliyetlerinin, sağlık hizmetlerinin, ibadethanelerde icra edilen din hizmetlerinin sunulmasında ve vatandaşlarımızın bu hizmetlere ulaşmasında sorunlar yaşanmaktadır. Bu durum nedeni ile ilçemiz merkez mahallelerinde vatandaşlarımızın günlük yaşamını normal şartlar altında sürdürmesinin zorlaştığı ve ticari hayatın aksadığı gözlemlenmiştir. Bu bakımdan kamu düzeninin sağlanması, sokak aralarındaki barikatların kaldırılması hendeklerin kapatılması ve kurulan bombalı düzeneklerin imhası çalışmaları esnasında sivil vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini temin etme adına 27 Ocak 2016 tarihinde ilan edilen ilçemiz Suriçi'nde bulunan Abdaldede, Alipaşa, Lalebey, Süleyman Nazif ve Ziya Gökalp Mahalleleri'ni kapsayan ve yine 2 Şubat 2016 tarihinde ilan edilen Camii Kebir, Camii Nebi, İskenderpaşa ve Melikahmet Mahalleleri'ni kapsayan sokağa çıkma yasağı 3 Şubat 2016 tarihi Çarşamba günü saat 10:00 itibari ile kaldırılmıştır. Vatandaşlarımıza göstermiş oldukları bu duyarlılıktan dolayı teşekkür ederiz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem