Bomba değil kalorifer: 1 ölü, 2 yaralı

Sivas'ın Gemerek ilçesinde kalorifer kazanının patlaması sonucu 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı. Olay, Gemerek Gaziosmanpaşa Mahallesi'nde saat 08.00 sıralarında meydana geldi. Üç binanın ısınma ihtiyacını karşılayan merkezi kalorifer sistemi henüz bilinmey

Bomba değil kalorifer: 1 ölü, 2 yaralı

Sivas'ın Gemerek ilçesinde kalorifer kazanının patlaması sonucu 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.

Olay, Gemerek Gaziosmanpaşa Mahallesi'nde saat 08.00 sıralarında meydana geldi. Üç binanın ısınma ihtiyacını karşılayan merkezi kalorifer sistemi henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı patladı. Binada yatak odası olarak kullanılan odaların altında bulunan kalorifer kazanının şiddetli patlaması nedeniyle binanın birinci ve ikinci katlarında büyük çapta maddi hasar meydana geldi. İkinci katta yaşayan Sızır Atatürk İlkokulu öğretmeni Resul Tuncer (28) ve öğretmen eşi Keriman Tuncer (27) patlamanın etkisiyle yıkılan kalorifer kazanının bulunduğu yere düştü. Öğretmen Resul Tuncer olay yerinde hayatını kaybederken, eşi Keriman Tuncer ile Keziban Kurt (27) yaralandı. Keziban Tuncer, Gemerek Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne sevk edildi. Sağlık durumu iyi olan Tuncer ameliyata alındı. Diğer yaralı Keziban Kurt ise Numune Hastanesi'ne sevk edilerek tedaviye alındı. Genç öğretmenin cenazesi Gemerek Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Patlamanın etkisiyle çevrede bulunan araçlarda maddi hasar meydana gelirken, binada da ağır tahribat oluştu. Patlama anını anlatan görgü tanığı Emre Kurt, "Burası dayımım evi. Biz de buradaydık. Yengem lavaboya gidiyordu. Orda ayağına taş düşmüş. Yeğenim vardı ona hiç bir şey olmamış. Evimiz çöktü. Yatak odasında yatmıyorduk. Orda yatsaydık belki biz de düşerdik. Yengemi çıkarttık yeğenimi aldık" dedi.

Patlama anında binada bulunduğu öğrenilen Hayati Dalkıran isimli vatandaş ise, "Ben 6'da kalktım. 07.30'a kadar televizyon seyrettim. Kahvaltı hazırlandı ve o sırada kalorifer peteğinin çok sıcak olduğunu hissettim. Yakıcıyı arayacaktım tuşlarına basıyordum. Güm diye bir ses geldi. Evin içine duman doldu. Sonra dışarı çıktık ve bu olayları gördük" diye konuştu.

Patlama sonrası ekipler olay yerinde incelemede bulunurken, olayla ilgili soruşturma başlatılarak patlamanın sebebi araştırılıyor.

Bomba değil kalorifer: 1 ölü, 2 yaralı

Bomba değil kalorifer: 1 ölü, 2 yaralı

Bomba değil kalorifer: 1 ölü, 2 yaralı

Bomba değil kalorifer: 1 ölü, 2 yaralı

Bomba değil kalorifer: 1 ölü, 2 yaralı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem