Bomba alarmı

Kilis'in Öncüpınar Sınır kapısı'ndan çıkan bir TIR'da yapılan aramada hücum yeleği içerisinde 9 adet TNT kalıplı bomba düzeneği bulunması üzerine polis alarma geçti. Edinilen bilgiye göre, Öncüpınar Gümrük Sahası'ndan ticari amaçla yük taşıyan ve yükünü i

Bomba alarmı

Kilis'in Öncüpınar Sınır kapısı'ndan çıkan bir TIR'da yapılan aramada hücum yeleği içerisinde 9 adet TNT kalıplı bomba düzeneği bulunması üzerine polis alarma geçti.

Edinilen bilgiye göre, Öncüpınar Gümrük Sahası'ndan ticari amaçla yük taşıyan ve yükünü indirdikten sonra Türkiye'ye giriş yapan 79 EE 963TIR'dan şüphelenen gümrük görevlileri, TIR'ın dorsesinde yaptığı aramada poşet içerisinde birbirine bağlı kablolar görmesi üzerine durumu polise bildirdi. Olay yerine çok sayıda polis ve bomba imha uzmanı sevk edildi. Bomba imha uzmanı sinyal kesici jammer poşetlere yaklaştı. 9 adet hücum yeleği içerisinde TNT kalıplı bomba düzeneğini olduğu düşünülen poşetleri inceledi. Daha sonra Öncüpınar Sınır Kapısı çevresinde geniş güvenlik önlemi alınarak vatandaşlar ve polis ekipleri olay yerinden 150 metre uzaklığa çıkarıldı. Tüm araçlarda olay yerinden kaldırıldı. Bomba imha uzmanı kabloları keserek düzeneği iptal ettikten sonra TNT kalıplarını alarak incelemek üzere İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü. Olay yerine Kilis İl Emniyet Müdürü Candemir Özdemir başta olmak üzere çok sayıda müdür yardımcısı ve şube müdürü geldi. Polis olayla ilgili soruşturmayı sürdürürken, TIR şoförü ile bir Suriyeli gözaltına alındı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler