Boğaz'a kaçak yapı gözaltısı!

Ege ve Akdeniz kıyılarındaki kaçak yapı denetimleri, İstanbul Boğazı’na uzandı. İmar planında yüzme havuzu olan yerin lüks eğlence mekanına dönüştürüldüğü tespit edildi.Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ege ve Akdeniz kıyılarında kanuna aykırı kaçak yapılaşm

Boğaz'a kaçak yapı gözaltısı!

Ege ve Akdeniz kıyılarındaki kaçak yapı denetimleri, İstanbul Boğazı’na uzandı. İmar planında yüzme havuzu olan yerin lüks eğlence mekanına dönüştürüldüğü tespit edildi.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ege ve Akdeniz kıyılarında kanuna aykırı kaçak yapılaşmaları tespit etmek için başlattığı incelemenin kapsamına İstanbul Boğazı'ndaki kıyı şeridini de aldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın Bodrum'da tebdili kıyafet yaptığı kıyı incelemesi, İstanbul Boğazı'nda kaçak yapılmış sosyetik gece kulüpleri ile lüks villalarla devam edecek. Boğaz'daki yapıların imar planları kararlarına aykırı olup olmadığı, inşaat alanları, yükseklikleri ve yapıların kullanım fonksiyonları kontrol edilecek.

İlk denetimlerde, İstanbul Boğazı'nda yürürlükteki imar planında kamuya açık yüzme havuzu olan bir alanın, lüks eğlence mekanına dönüştürüldüğü tespit edildi. Boğaziçi Öngörüm Kanunu'na aykırı yapılar için ya yıkım kararı çıkacak ya da büyük miktarlarda para cezası kesilecek.

BODRUM'DA RUHSATSIZ OTEL

Denetimlerde Bodrum Torba'da 25 bin metrekare inşaat alanında kurulu 2 otele ruhsatsız oldukları gerekçesiyle yıkım kararı çıktığı bildirildi. Yıkım kararının işletmelere tebliğ edildiği, yıkımın en kısa sürede gerçekleştirileceği öğrenildi. Ayrıca Bakanlık, Bodrum Belediyesi'ne de kanuna aykırı yapılaşmalara izin verdiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Antalya 50 metre sınırına takıldı

Antalya'da yapılan denetimlerde genelde otellerin Kıyı Kanunu'ndaki ilk 50 metre sınırına takıldığı tespit edildi. Kıyı Kanunu'na göre kıyının ilk 50 metresinde reaktif alan, park ve spor alanları gibi vatandaşın kullanabileceği bölgelerin bulunması gerekiyor. 50 ila 100 metre arasında ise takılıp sökülebilen günü birlik tesisler yapılabiliyor. Antalya'daki denetimlerde otellerin havuzlarının ilk 50 metreyi geçtiği hatta bazı otellerin tamamının kıyıyı ihlal ettiği belirlendi.

Kıyılara silüet ayarı

Bakanlık, kıyılardaki çarpık yapılaşmayı engellemek için harekete geçti. İmar Kanunu Taslağı'na bir madde eklendi. Buna göre, kıyıda ve sahil şeridinde yapılacak yapıların mimari projelerinin yakın çevresini kapsayacak silüetinin, illerde kurulacak estetik komisyonlarca değerlendirilmesi zorunlu olacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem