Boğalar MOBESE için güreşti!

Bayır beldesindeki boğa güreşlerine, Aydın, Antalya, Burdur, Muğla, Denizli ve İzmir'den 150 boğa katıldı. ''Tozkoparan'', ''deste'', ''küçük ayak'', ''büyük ayak'', ''orta'', ''baş altı'' ve ''baş'' kategorilerinde düzenlenen boğa güreşlerini, Bodrum, Fe

Boğalar MOBESE için güreşti!

Bayır beldesindeki boğa güreşlerine, Aydın, Antalya, Burdur, Muğla, Denizli ve İzmir'den 150 boğa katıldı. ''Tozkoparan'', ''deste'', ''küçük ayak'', ''büyük ayak'', ''orta'', ''baş altı'' ve ''baş'' kategorilerinde düzenlenen boğa güreşlerini, Bodrum, Fethiye, Datça ve Marmaris'ten gelen turistlerin de bulunduğu yaklaşık 10 bin kişi izledi.

Güreşlerde dereceye giren boğaların sahiplerine, toplam 40 bin TL ödül verileceği bildirildi. Bayır Belediye Başkanı Hamdi Algan, beldede yapılan boğa güreşlerinin, Ege bölgesinin en büyük boğa güreşi olduğunu savunarak, ''Güreşlere 150 boğa katılıyor. Güreşlerin amacı, beldenin ihtiyaçlarının giderilmesi için maddi kaynak temin etmek. Geçmişte de güreşlerden elde ettiğimiz geliri beldemizin ihtiyaçları için kullandık'' dedi.

Geçmiş yıllarda boğa güreşlerinden elde edilen yaklaşık 300 bin TL'yi lise yapımı için kullanıldığını hatırlatan Algan, ''Lisemiz hizmete girdi. Bu yıl 12'incisi düzenlenen güreşlerden elde ettiğimiz gelirle beldemize MOBESE sistemi kurdurmayı planlıyoruz. Geçen yıl yaptığımız boğa güreşlerinden 68 bin TL elde ettik. Bu paranın 40 bin lirasıyla itfaiye aracı aldık geriye kalan 28 bin TL ile de pazar yerimizde düzenlemeler yaptık'' diye konuştu.

Güreşler sırasında sahiplerinin elinden kurtulan boğalar, izleyenlere heyecanlı anlar yaşattı. Görevliler, yaptıkları anonslarla, hayvanlara kötü muamele yapılmaması için saha görevlilerini sık sık uyardı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem