BM'de yapılan oylama üzdü

 Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, BM Güvenlik Konseyi'nde Suriye ile ilgili tasarının veto edilmesinden üzüntü duyduğunu belirterek, "Artık soğuk savaş döneminin bittiğini herkesin hatırlaması gerekir. Ülkelerin içindeki insan hakları ihlallerinin, insanlara k

BM'de yapılan oylama üzdü

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, BM Güvenlik Konseyi'nde Suriye ile ilgili tasarının veto edilmesinden üzüntü duyduğunu belirterek, "Artık soğuk savaş döneminin bittiğini herkesin hatırlaması gerekir. Ülkelerin içindeki insan hakları ihlallerinin, insanlara karşı askeri güçlerin kullanılmasının bu dünyada yeri yoktur" dedi. Gül, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a, "Ümit ederiz ki Suriye'de artık her şey için çok geç olduğunu, yapılacak her şeyin de çok geride kaldığını ve az olduğunu Sayın Cumhurbaşkanı görür ve ona göre bu işlerden vazgeçer" çağrısında bulundu.

Gül, dün Kore Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Lee Myung-bak ile Çankaya Köşkü'nde düzenlediği basın toplantısında, soruları da yanıtladı. Gül, BM Güvenlik Konseyi'nde Suriye'ye ilişkin karar tasarısının veto edilmesinin ardından bazı batılı ülkelerce oluşturulan "Suriye'nin Dostları" girişiminde Türkiye'nin de yer alıp almayacağının sorulması üzerine, şunları söyledi:

Her şey kötüye gidiyor

"BM'deki oylamadan üzüntü duyduğumuzu söylemek isterim. Artık soğuk savaş döneminin bittiğini herkesin hatırlaması gerekir. Ülkelerin içindeki insan hakları ihlallerinin, insanlara karşı askeri güçlerin kullanılmasının bu dünyada yeri yoktur. Bu, çok dikkate alınmadı. Son günlerde ve geçen hafta içinde çok büyük kayıplar söz konusu oldu Suriye'de. Çok büyük acılar çekilmeye başladı.

Doğrusu çok kötü senaryoya doğru gidiyor her şey. Bu da bizi çok kaygılandırıyor. Aslında geri dönüşü olmayan bir yol içerisinde, Suriye. Cumhurbaşkanı Esad'ın hem kendi ülkesine hem de kendi halkına yapabileceği en iyi iyilik bu politikalarda ısrar etmemesi ve değişimi kabullenmesi.

Arap Ligi ile çalışıyoruz

Türkiye bu konuda Arap Ligi ile beraber çalışıyor ve destekliyor. Ümit ederiz ki Suriye'de artık her şey için çok geç olduğunu, yapılacak her şeyin de çok geride kaldığını ve az olduğunu Sayın Cumhurbaşkanı görür ve ona göre bu işlerden vazgeçer."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler