"Bizim için mesele memleketimizdir"

AK Parti MKYK Üyesi ve Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, "Bize çelme takmaya çalışıyorlar, onları kıskandıracak şekilde milli otomobilimizi de yapacağız, milli uçağımızı da yapacağız, milli istihbarat uydumuzu da yapacağız . Bu ülkede 1999 ile 2000′li

"Bizim için mesele memleketimizdir"
AK Parti MKYK Üyesi ve Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, "Bize çelme takmaya çalışıyorlar, onları kıskandıracak şekilde milli otomobilimizi de yapacağız, milli uçağımızı da yapacağız, milli istihbarat uydumuzu da yapacağız . Bu ülkede 1999 ile 2000′li yıllarda siz de ben de biliyorduk, başbakanlara kasa fırlatılırdı, bugün uzaya uydu fırlatılıyor. Türkiye bu noktaya geldi" dedi.
 
Seçim çalışmaları kapsamında Işıklar Mahallesi'nde esnaf ve vatandaşla bir araya gelen Soylu, daha sonra Söğütlü Mahallesi'ne geçerek, vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı.
 
Soylu, konuşmasında Türkiye'nin birçok olayla karşı karşıya kaldığını belirterek, "Türkiye kendisine karşı yapılan sıkıştırma ve kuşatmalara karşı bugün ayakta duruyorsa, bu milletin ortaya koyduğu iddia, irade ve kararla olmuştur. Bu millet, bugüne kadar ne sağlamışsa seçimle, reyle, sandıkla sağlamıştır. Bu millet ne kadar adım atmışsa bunu reyle, sandıkla ve seçimle sağlamıştır" ifadelerini kullandı.
 
"Siz kimsiniz diye bize bakıyorlar" diyen Soylu, "Bize ayar çekmeye çalışanlara sesleniyorum ki Türkiye eski Türkiye değildir, bilmenizi isterim. Yine onlara sesleniyorum ki terör örgütü maşanıza da sizlere de öyle dersler veriyoruz ki bilmenizi istiyoruz, PKK terör örgütünü soyunu kurutacağız, onu tüketeceğiz ve bitireceğiz. Hem de göreceksiniz bu ülkede, bu ülkenin sınırları ve bu ülkenin sınırları dışı olsa dahi kimse bu terör örgütünün adını bile anmayacaktır. Hedef ülkemizin büyümesidir, zenginleşmesidir, hedef milletimizin özgürleşmesidir, hedef Türkiye'nin yarınlarınadır" değerlendirmesinde bulundu.
 
img_9012.jpg
 
Soylu, terörle mücadeleye dikkati çekerek, "Bugün sınırımızın içinde de sınırımızın dışında da İran sınırına kadar da Irak sınırının içlerine kadar da terör örgütünün bütün menzillerine gidiyor, onları tarumar ediyoruz. Mağaradan mağaraya bile gitmelerine izin vermiyoruz. Ürküyorlar, korkuyorlar ve Türkiye'nin gücünü, kuvvetini, kudretini onlara hissettiriyoruz" dedi.
 
"DÜNYA BUGÜN TÜRKİYE'NİN TERÖRLE MÜCADELESİNE HAK VERİYOR"
 
Milli birlik ve kardeşlik sürecine de değinen Soylu, "Dediler ki 'Milli birlik ve kardeşlik sürecini bozun'. Ne zaman üzerimize geldiler ', 'demokrasi, ilerleme' dedik. Bize çelme takmaya çalışıyorlar, onları kıskandıracak şekilde milli otomobilimizi de yapacağız, milli uçağımızı da yapacağız, milli istihbarat uydumuzu da yapacağız . Bu ülkede 1999 ile 2000′li yıllarda siz de ben de biliyorduk, başbakanlara kasa fırlatılırdı, bugün uzaya uydu fırlatılıyor. Türkiye bu noktaya geldi" diye konuştu.
 
Soylu, "Biz bunları yapmasaydık, bugün bütün dünya kafamızdaydı" diyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Bizi sınırlarımızın dışına çıkarmayacaklardı. Şimdi isteseler de istemeseler de ses çıkaramıyorlar. Çünkü Türkiye o gün demokrasiden, insanından yana oldu. Ne söylerse söylesinler, muhalefetimiz ne ortaya koyarsa koysun, iddiamızdan, yolumuzdan, yolculuğumuzdan ve istikametimizden vazgeçmedik. Bugün eğer bunu yapıyorsak, o gün ortaya koyduğumuz samimiyettendir. 3 ile 4 yıl bu ülkede analar ağlamadı. Bize söylemedikleri laf kalmadı. Biz milletimizi kazanmaya çalıştık. Biz milletimizle PKK'nın arasına, terör örgütünün ve onu kullanmak isteyenlerin arasına bir duvar örmeye çalıştık, en nihayetinde bütün dünya bugün Türkiye'nin terörle mücadelesine hak veriyor."
 
img_8919.jpg
 
Türkiye'nin istikametine devam ettiğini de vurgulayan Soylu, Türkiye'nin istikametine devam etmesindeki kararı milletin verdiğini anlattı.
 
Soylu, Türkiye olarak hedefleri olduğunu da işaret ederek, sözlerini şöyle tamamladı:
 
"Biz dünyanın ilk 10 ekonomisinde, dünyanın ilk 10 büyük devletinden birisi olacağız. Dünyanın her yerinde adaleti, hakkaniyeti, bu toprağın değerlerini medeniyetimize anlatmaya çalışan, güçlü, demokratik ülke, yeni Türkiye ve büyük Türkiye'yi oluşturma hedeflerimiz var. Biz iktidar aramıyoruz. Biz büyük, yeni ve demokratik Türkiye'yi arıyoruz. Ülkemize gelip, 'sizin atak helikopterinizi, altay tanklarınızı, ürettiğiniz otomobilleri almak istiyoruz" deyip, Türkiye'yi dünyanın en üst ligine çıkartmak istiyor ve ay yıldızlı bayrağımızı dünyanın her yerinde dalgalandırmak istiyoruz."
 
img_8935.jpg
 
Soylu daha sonra yine Akçaabat'ın Akçaköy mahallesinde vatandaşlara hitap etti.
 
Soylu, 1 Kasım'da yeni bir seçime doğru gidildiğini belirterek, "Milletimizin 1 Kasım'da alacağı ve ülkemizin geleceğini etkileyeceği kararın ve sonucun başımızın üzerinde yeri var. Bu karar sadece bir iktidarı belirleyecek karar değildir. Bu karar Türkiye'nin 21. asrın başından itibaren başladığı bir yürüyüşü, devam ettireceği ve Türkiye'nin hedeflerine ve 13 yılda elde ettiği kazanımlara sahip çıkıp, çıkmama kararını vereceği seçimdir. Bu karar sadece iktidar meselesi değil, bir memleket meselesidir" diye konuştu.
 
Türkiye'de son 4 ayda yaşananları herkesin gördüğünü ifade eden Soylu, "Biz Türkiye'nin hedeflerine ulaşmasını isteyen, bunun için milli iradenin kararını kendi irademiz ve kabulümüz olarak kabul eden, boynumuz kıldan ince diyen bir anlayışa sahibiz. Bizim için mesele memleketimizdir. Bizim için mesele milletimizin sağlıkla verdiği karardır" ifadelerini kullandı.
 
img_9023.jpg
 
Soylu, Türkiye'nin bugüne kadar her adımı reyle, oyla ve sandıkla attığını vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:
"13 yıldır ülkemin moralini bozmak, birliğine, beraberliğine, dirliğine halel getirmek için saldırıda bulunanlara rağmen, ülkemin bölünmez bütünlüğüne kast edenlere karşı hala eğer 'ben otomobilimi yapacağım' diyorsa ve bunun için hareket ediyorsa, ben 'uzaya uydu fırlatıyorum' diyorsa, 'ben bir taraftan Mersin ile Kıbrıs arası tarihimizin en önemli projelerinden bir tanesi 107 kilometre tüp geçitle denizin yüzeyinin 200 metre altında Kıbrıs'ı bir annenin evladına göbek bağı ile bağlı olması gibi su ile bağlıyorsa' bunu da reyle, oyla ve sandıkla yapıyor. Attığı adımlardan eğer geri durmuyorsa, bunun talimatını millet veriyor. Hep kafasında ilerleme ve milletin değerleri varsa bunu da milletten aldığı güçle yapıyor."
 
7 Haziran seçimleri sonrası Türkiye'nin problemlerinin çözümü, hedeflerine ulaşması ve kazanımlarının muhafaza edilmesi için kolları sıvadıklarını da anlatan Soylu, şunları kaydetti:
 
"TBMM Başkanı İsmet Yılmaz Bey, Sayın Bahçeli'ye gitti. Üç dakika bir çay içimlik bile bir süre. Bana diyorlar ki 'O gün ramazandı, çay nasıl ısmarlasın.' Vallahi ben bilmiyorum. Ahmet Hakan ile yaptığı röportajda, karşılıklı çayları içiyorlardı. Ben oradan zannettim ki karşılıklı çay içilir. Bana kabahat buluyorlar. Güya beni faka bastıracaklar. Süleyman Soylu gaf yaptı. Koskoca fotoğrafları gördük. Şimdi ifadem şudur, 3 dakika... Peki bu zor dönemde milletin bizden olumluluk beklediği dönemde bu devlet adamlığı ile bağdaşıyor mu?"
 
img_9057.jpg
 
Türkiye'nin sınırlandırılmak istendiğini ifade eden Soylu, sözlerini şöyle tamamladı:
 
"Türkiye gücünü, Güneydoğu'da da sınırlarımızın dışında da PKK'yı tamamen tarihe gömecek şekilde gösterdi. Biz sadece onlara gücümüzü göstermiyoruz. Sınırlarımızın dışında eğer PYD bir devlet kurmaya çalışır, orada bir terör örgütü planı yapmaya çalışırsa senin de başına bunu getiririz diyoruz. Hiç kimsenin endişesi olmasın Türkiye'de bundan sonra sınırlarımızın içerisinde ve dışında PKK'nın adını kimse anmayacak. Terör konusunda kararlılığımız nettir. Bu konuda 'gelip masada anlaşın' diyenlere tek bir şey diyoruz, siz gaflet içerisindesiniz, Siz bin yıldır ortaya koyduğumuz iradenin ve kararlılığın farkında değilsiniz ve siz Türkiye'yi tanımıyorsunuz. Bu millet özgürlüğünden, bağımsızlığından, toprağından, ezanından, bayrağından vazgeçmez ve vazgeçmeyecektir."
 
BİRLİK YEMEĞİNE KATILDI
 
Soylu, buradaki programın ardından, eski AK Parti Trabzon Milletvekili Faruk Nafiz Özak tarafından düzenlenen birlik, beraberlik yemeğine katıldı.
 
Kentte bir otelde düzenlenen yemeğe Soylu'nun yanı sıra Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti Trabzon milletvekilleri Muhammet Balta, Ayşe Sula Köseoğlu, Adnan Günnar, AK Parti Trabzon Milletvekili adayları Salih Cora, Ergin Aydın, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi ile Trabzonspor'un 79 yaşındaki efsanevi teknik direktörü Ahmet Suat Özyazıcı'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.
 
img_9101.jpg
 
img_9159.jpg
 
img_9190.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem